Haberler

'TOKİ Sahiplerine Anahtarlarını Teslim Etti'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Toplu Konutta 280 Bin Konutun İnşaatının Devam Ederken, 140 Bin Konutu Sahiplerine Teslim Ettiklerini Söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, toplu konutta 280 bin konutun inşaatının devam ederken, 140 bin konutu sahiplerine teslim ettiklerini söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Bolu'da yapacağı miting öncesinde Abant İzzet Baysal Üniversitesi Gölköy Kampüsü'nde Kredi Yurtlar Kurumu tarafından yapılan yurdun açılışını yaparak, TOKİ sahiplerinin anahtarlarını teslim etti. Başbakan Erdoğan, yaptığı konuşmada, burs ve kredi için hiçbir öğrencinin mağdur edilmediğini ifade ederek, "Burs ve kredi için bizim kapımızdan dönen öğrenci olamaz. Kesinlikle bu konuda herhangi bir ayırım söz konusu değildir. Kredi veya burs konusunda müracaatını yapan öğrenci

mutlaka kredisini alır" dedi.

Okullara bedava kitap dağıtarak eğitimde farklı bir döneme girdiklerini belirten Erdoğan, "Bir diğer konu, yine bu dönem içerisinde okullara parasız kitap dağıtımı yaptık. Bir zamanlar paramız olduğu halde kitap bulamazdık. Hükümetimiz bu konuda tüm öğrencilerimize ve ailelerine kolaylık sağladı. Çocuklarımız okullar açılırken gerek ilköğretimde gerekse liselerde kitaplarını sıraların üzerinde bulabiliyor. Kitapları ücretsiz olarak hazırlayarak öğrencilerimizin hizmetine sunduk. Bir diğer adım ise göreve

geldiğimizde üniversiteli öğrenciler 45 milyon burs alıyordu. Biz bunu 150 YTL'ye çıkarttık. Buna birde sabah ve akşam yemeği katkı payı olarak 3 YTL katkı yaptık. Arzumuz isteğimiz öğrencilerin daha rahat bir ortamda eğitim yapabilmeleri" diye konuştu.

Anahtar teslim töreni öncesinde devam eden inşaatlarla ilgili bilgi veren Erdoğan, "Toplu konutta bugün 400'e yakın aile konut sahibi oluyor. Konutlarımızın hepsi bittiğinde Bolu'da 3 bine yakın ailemiz konut sahibi olacak. Bu adımlarımız hızla devam ediyor. 10 yıl vade ile bu konutlarımızı yapıyoruz. Modern binalarla ülkemizi daha çağdaş bir ülke yapmak istiyoruz. 280 bin konutun inşası 500'ü aşkın şantiye de sürüyor. 140 bin konut teslim edildi" şeklinde konuştu.

Başbakan Erdoğan daha sonra, Mudurnu ve Göynük'te yapılan hükümet konaklarının temsili açılışını yaptı. Açılışı yapılan yurdu gezen Erdoğan, daha sonra miting alanına geçti.

(CG-BV-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Galatasaray'ın Adana Demirspor kamp kadrosu! Kadroda kimler var? Hudutsuz Sevda nerede çekiliyor? Hudutsuz Sevda setleri nerede? Brighton Manchester City maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Brighton Manchester City maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Bahar Candan tutuklandı mı? Bahar Candan neden tutuklandı, suçu ne? Nihal Candan tutuklandı mı? Nihal Candan neden tutuklandı, suçu ne? Brighton Manchester City maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Brighton Manchester City maçı kaç kaç, canlı maç skoru!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title