Haberler

TOKİ'nin Alt Gelir Grubu Evlerini Bitiriliyor

Bitlis'te Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Tarafından Geçtiğimiz Yıl Yapımına Başlanan Alt Gurup Evler Tamamlanıyor.

Bitlis'te Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından geçtiğimiz yıl yapımına başlanan alt gurup evler tamamlanıyor.

Geçtiğimiz yıl Rahva bölgesinde inşasına başlanan ve gelir durumu düşük vatandaşlara belediye aracılığıyla satılan evlerde son aşamaya gelindi. 96 dairenin yapıldığı evlerden 94'ü satılırken, 2'si de önümüzdeki günlerde satışa sunulacağı belirtildi.

Konu ile ilgili olarak bilgi veren Bitlis Belediye Başkanı Cevdet Özdemir, Rahva'da yeni bir Bitlis'in oluştuğunu, alt gelir grubu evlerinde resmi açılış törenini 8 Ağustos'ta yapmayı düşündüklerini söyledi. Başkan Özdemir, evlerin çevre düzenlemesi dışında bütün inşaatının tamamlanmak üzere olduğuna dikkat çekerek, "Toplu Konut İdaresi evlerin teslimatı konusunda bir açıklama yapmadı. Ancak önümüzdeki günlerde evlerin hak sahiplerine teslim edilmesini bekliyoruz. Evlerin resmi teslim alma törenini Bitlis'in Kurtuluş tarihi olan 8 Ağustos'ta olacak. Evlerin teslimini Başbakanımız R. Tayip Erdoğan'ın katılımıyla yapmak amacındayız" dedi.

Başkan Özdemir, TOKİ evlerinin hizmete girmesiyle birlikte Rahva'da büyük canlanma yaşanacağını da ifade ederek, "Bitlis'in Rahva'ya açılması, kentin gelişimi açısından önemli oldu. Önümüzdeki günlerde yerleşim olması halinde ciddi bir potansiyel yakalayacak. Artık gelişen Bitlis'i görmemiz mümkündür" diyerek sözlerini tamamladı.

(VO-Yİ-MET-Y) 31.05.2008 14:02 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title