Haberler

TOKİ Konutlarında Çalışan İşçiler Eylem Yaptı

Kırklareli'nin Lüleburgaz İlçesinde Bir Müteahhit Firma Tarafından Yapılan Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Konutları İnşaatında, Ücretlerini Firmadan Alamadıklarını İleri Süren 380 İşçi Eylem Yaptı.

Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesinde bir müteahhit firma tarafından yapılan Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) konutları inşaatında, ücretlerini firmadan alamadıklarını ileri süren 380 işçi eylem yaptı.

TOKİ'nin bir firmaya yaptırdığı binaların inşaatında çalışan işçiler 3 aydır ücretlerinin taşeron firma tarafından ödenmediğini iddia ederek, iş bırakma eylemi başlattı. 3 gün süren eylemle ilgili tespit yapmak için inşaata gelen TOKİ yetkilileri, işçilerin engeliyle karşılaştı. TOKİ görevlilerinin tespit yapmasını ve inşaat alanından çıkışını engelleyen işçiler, bir an önce alacaklarının ödenmesini istedi.

Daha sonra bir grup işçi temsilcisi, TOKİ yetkilileri ve Lüleburgaz İlçe Emniyet Müdürü Hasan Kaan Karalı ile şantiye binasında toplantı yaptı.

Toplantının ardından işçilere TOKİ yetkililerinin tespit yapmasına izin verilmesi halinde, birkaç gün içinde alacaklarının ödeneceği açıklandı.

Bu duruma tepki gösteren işçiler ellerine aldıkları taş ve soplarla şehir merkezindeki AK Parti Lüleburgaz İlçe Başkanlığına yürümek istediler.

Polis ekipleri işçilerin yürüyüşünü engellemek isterken, bazı işçiler, polis barikatını aşarak şehir merkezi yönüne koşmaya başladılar. Çıkan arbedede bazı işçilerin polise taş ve sopa atması üzerine, bir polis memuru havaya ateş açtı. Polisin müdahalesi sonucu 7 işçi gözaltına alındı.

Jandarma ekipleri de bölgede güvenlik önlemleri aldı.

Olay yerine gelen Lüleburgaz Kaymakamı Lütfullah Gürsoy, işçilerin sözcüleriyle görüştü.

Görüşmenin ardından işçiler kendileri için oluşturulan sosyal tesislere girdiler.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title