Haberler

TOKİ Konut Taksitlerine Yüzde 5.1 Zam

TOKİ, 2007 Yılı İkinci Altı Aylık (Temmuz-Aralık) Dönemde Konut Kredilerinin Kullanım ve Geri Ödemelerine Uygulanacak Artış Oranını Yüzde 5.1 Olarak Belirledi.

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), 2007 yılı ikinci altı aylık (Temmuz-Aralık) dönemde konut kredilerinin kullanım ve geri ödemelerine uygulanacak artış oranını yüzde 5.1 olarak belirledi.

TOKİ yetkililerinden alınan bilgiye göre, TOKİ, Kooperatifler, Kooperatif Birlikleri, Sosyal Yardımlaşma Kurumları, Belediyeler ve Yapımcılar İdare'ce inşa ettirilen ve altı aylık memur maaş artış oranına bağlı olarak satışa sunulan yeni projelerin geri ödemelerine esas borç bakiyeleri ve taksit bedellerinin bir önceki altı aylık dönemdeki memur maaş artış oranı ile güncellendiği ve bu oranın yüzde 5.1 olarak tespit edildiği bildirildi.

TOKİ tarafından inşa ettirilen ve satışa sunulan eski projeler ile 03/04/2001 tarih ve 24362 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 2001/2202 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı gereği, Emlak Bankası A.Ş.'den TOKİ'ye intikal eden projelerin geri ödemelerine esas borç bakiyeleri ve taksit bedelleri memur maaş artış oranı, TÜFE ve ÜFE oranları arasından en düşük olanı alınarak güncelleneceği ve bu oranın yüzde 2.98 olacağı bildirildi.

TOKİ'nin sattığı arsaların bakiye borç ve taksit tutarlarına uygulanacak artış oranının ise yüzde 3.87 olarak belirlendiği kaydedildi.

(FK-AB-MEF-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title