Haberler

TOKİ ile Uşak Belediyesi 4. Etap Konut İçin Protokol İmzaladı

Uşak Belediye Başkanı Mesut Apaydın, Yaptığı Yazılı Açıklamada, 4. Etap Konut Projesi Kapsamında TOKİ ile Protokol İmzaladıklarını ve Yapılacak Olan 536 Konut İçin Birkaç Ay İçerisinde İhaleye Çıkılacağını Söyledi.

Uşak Belediye Başkanı Mesut Apaydın, yaptığı yazılı açıklamada, 4. etap konut projesi kapsamında TOKİ ile protokol imzaladıklarını ve yapılacak olan 536 konut için birkaç ay içerisinde ihaleye çıkılacağını söyledi.

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ile 18 Ekim 2006 tarihinde imzaladıkları ön protokol kapsamında yürütülen çalışmalarda aşama kaydettiklerini ifade eden Uşak Belediye Başkanı Apaydın, 4. etap için yapılacak 536 konutun alt gelir grubuna yönelik olacağını söyledi. Alt gelir grubuna yönelik brüt 84 metrekarelik 536 konut, 16 derslikli okul, cami, sağlık tesisi ve ticaret merkezini de içeren yeni etap toplu konutların Karaağaç Mahallesi'nde inşa edileceğini dile getiren Mesut Apaydın, "Toplam 69 bin 569 m2 alanda sosyal konut projesinin gerçekleştirilmesi amacıyla Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nda 4 Haziran 2007 tarihinde protokol imzaladık. Söz konusu alanda konutların yapımı için önümüzdeki aylarda ihaleye çıkılacak. TOKİ tarafından belirlenen ilan ve satış programı çerçevesinde de konutlara başvuruların tarihi de belirlenecek" dedi.

Başkan Mesut Apaydın, Ege Bölgesinde TOKİ tarafından ilk konutların Uşak ilinde yapıldığını da belirterek, "Şimdiye kadar kısa bir süre içinde 1084 konut hak sahiplerine teslim edildi TOKİ evlerinin bulunduğu bölgede küçük bir kasaba ortaya çıktı. Dar gelirli insanlarımız da konutlarına girdikten sonra kira öder gibi ev sahibi olabilecek. Özellikle dar gelirli gruplar için yeni etapların başlaması bizleri mutlu ediyor. 536 konutu kapsayan ve proje içinde bulunan sosyal donatılarıyla yeni ve modern bir yerleşim alanı daha ortaya çıkacak" dedi.

(KY-YK)

06.06.2007 18:49 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title