Haberler

TOKİ'den Kat Karşılığı Konut... -Gölcük Belediyesi ve TOKİ İşbirliği ile Gölcük'te Yaptırılacak Konutların, Arsa Sahipleri İçin Kura Çekimi Yapıldı

Kocaeli'nin Gölcük İlçesinde Toplu Konut Yapılması İçin Arsa Veren Kişiler İçin Kura Çekimi Yapıldı.

Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde toplu konut yapılması için arsa veren kişiler için kura çekimi yapıldı.

Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, kura çekimi töreninde yaptığı konuşmada, Gölcük Belediyesi ile Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) arasında imzalanan protokolle Gözlementepe mevkisinde eski deprem prefabrikleri alanı üzerindeki arsalara, kat karşılığı 856 konut yapılacağını söyledi.

Arsa sahiplerinine 193, Gölcük Belediyesine ise 4 konutun verileceğini ifade eden Ellibeş, konutların 84, 107 ve 119 metre kare olacağını belirtti.

Konutların yaklaşık 16 ayda tamamlanarak hak sahiplerine teslim edileceğini ifade eden Ellibeş, Gölcük'te bir ilki gerçekleştirdiklerini belirterek, şunları kaydetti:

''Belediye, halk el ele vererek, vatandaşlarımızın ev sahibi olma hayalini gerçekleştirmek için girişimde bulunmuş olmaktan çok mutluyum. Bugün burada projenin ilk ayağı olan arsa sahiplerine düşen konutların yerlerinin ve sahiplerinin belirlenmesini gerçekleştiriyoruz. Proje, TOKİ'nin Türkiye'de ilk defa kat karşılığı konut yapılması bakımından önemlidir. Bunun hayata geçirilmesinde belediyemiz önderlik etmiş, TOKİ ile arsa sahiplerini buluşturmuş ve güzel bir anlaşma ile sadece arsa sahipleri değil ev hayali kuran vatandaşların da bu özlemi giderilmiş oldu. Her yönüyle güzel bir çalışma olan bu Projenin İlçe halkımıza hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum.''

Konuşmanın ardından noter huzurunda arsa sahipleri için kura çekimi gerçekleştirildi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title