Haberler

TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, Karabük'te

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Erdoğan Bayraktar ve Orman Genel Müdürü Osman Kahveci Karabük'e Gelerek Esentepe'de Orman İşletme Müdürlüğü'nün Arsasının Bulunduğu ve Üst Gelir Gruplarına Hitaben Yapılması Planlanan Proje Alanı ile TOKİ Konutları İnşaat Alanlarında İncelemelerde Bulundular.

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Erdoğan Bayraktar ve Orman Genel Müdürü Osman Kahveci Karabük'e gelerek Esentepe'de Orman İşletme Müdürlüğü'nün arsasının bulunduğu ve üst gelir gruplarına hitaben yapılması planlanan proje alanı ile TOKİ konutları inşaat alanlarında incelemelerde bulundular.

TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, TOKİ inşaat alanlarında yaptığı incelemeler sırasında Mavi Şehir Konutlarının çevre düzenlemesini beğenmedi ve Cevizkent'te ki gecikmeden dolayı hak sahiplerinden özür diledi.

Bayraktar ve Kahveci ilk olarak, Esentepe'de Orman İşletme Müdürlüğü'nün arsasının bulunduğu ve üst gelir gruplarına hitaben yapılacak olan proje alanında, ardından da Fatih Mahallesi'nde yapım çalışmalarında sona gelinen Mavi Şehir Konutlarında incelemeler yaptılar.

Bayraktar, Mavi Şehir Konutlarında dairelerin yapımının gayet güzel olduğunu, ancak çevre düzenlemesi çalışmalarında çok büyük eksiklikler bulunduğunu belirterek, "Zor işleri başarıyorsunuz, ufak tefek işlerde sıkıntı yaşıyorsunuz" dedi.

Vatandaşın inşaat alanına geldiğinde çevre düzenini görüp dairelere bakmadan gittiklerini ifade eden Bayraktar, "Vatandaş geliyor, çevre düzenini görüyor, güzel olmayan bir görüntüyle karşılaştığında dairelere bakmadan çekip gidiyor. Ardından daireleri görmeden, incelemelerde bulunmadan eleştiriler yapıyorlar" diye konuştu.

Bunun üzerine Mavi Şehir İnşaat alanındaki müteahhit firma yetkilileri ise çevre düzenlemesi çalışmalarının 15 güne kadar tamamlanacağını söylediler.

Bayraktar, Cevizkent Konutlarındaki incelemeleri sırasında ise Karabük Belediye Başkanı Hüseyin Erer ve Belediye Başkan Yardımcısı Nedim Yılmaz'dan çalışmalar hakkında bilgiler aldı. Cevizkent'te gecikme olduğu için hak sahiplerinden özür dileyen Bayraktar, Cevizkent'in zor bir proje olduğunu ifade etti. Bir süre inşaat alanını gezen Bayraktar ve Kahveci, şantiye alanına gelerek burada basın açıklaması yaptılar. Yapılan incelemelerin ardından ilk açıklamayı Karabük Belediye Başkanı Hüseyin Erer yaparken, "TOKİ Başkanımız Erdoğan Bayraktar ve Orman Genel Müdürümüz Osman Kahveci'ye Karabük'e vermiş oldukları destekten dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

Orman Genel Müdürü Osman Kahveci ise, Orman Genel Müdürlüğünün revizyona alındığını, eski tesislerin çağdaş ve modern bir görünüme kavuşturulacağını söyledi. Bu çalışmalar kapsamında Karabük'ü pilot bölge seçtiklerini ifade eden Kahveci, "Karabük Türkiye'de en çok orman zenginliğine sahip bir bölge. Şehir gelişmiş ama güzel yerleri eski konutlarla kaplanmış durumda. Arsa takası usulü ile Karabük'ü yeni baştan yapıyoruz. Karabük ve Karabüklüye hizmet vermekten onur duyuyoruz" şeklinde konuştu.

(HK-AK)

27.04.2007 19:11 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title