Haberler

TOKİ Başkanı Bayraktar Gümüşhane'de

Toplu Konut İdaresi Başkanı Erdoğan Bayraktar Gümüşhane'de İncelemelerde Bulundu.

Toplu Konut İdaresi Başkanı Erdoğan Bayraktar Gümüşhane'de incelemelerde bulundu.

Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu, AK Parti Trabzon Milletvekili Asım Aykan, Torul Kaymakamı Çetin Oktay Kaldırım ve AK Parti Gümüşhane Milletvekili Adayı Doç. Dr. Kemalettin Aydın ile birlikte Torul İlçesi ve Gümüşhane'de incelemelerde bulunan TOKİ Başkanı Bayraktar, çalışmalarla ilgili açıklamada bulundu. Bayraktar yaptığı açıklamada şunları söyledi:“Gümüşhane ölçeğinde bin 168 adet konut çok büyük bir rakamdır. Bu da 6 bin kişinin ikameti demektir. 7 ticaret merkezi, 4 cami, 3 şadırvan, 2 adet 32 derslikli ilköğretim okulu, 1 adet 16 derslikli ilköğretim okulu, 1 adet 8 derslikli ilköğretim okulu, 2 adet kütüphane ve 3 adet spor salonu yaptırdık. Bu da Gümüşhane'nin şehirleşmesinde önemli bir adımdır. Şehircilik ve mimarcılık ilkelerine sahip konutlar ve okullar Gümüşhane'ye ayrı bir güzellik getirmiştir. Şimdi ise kentsel yenileme projemizi hayata geçireceğiz. Baraka evleri kaldırıp dönüşüm projesi yapacağız. Sanayi ve turistik yönden de yeni kazanımlar getirmek için Sayın Vali Enver Salihoğlu ile görüşmelerimiz sürüyor. Torul İlçemizde özel idareye verilen konutlarımızın bir kısmının yerine Harmancık Köyünde bulunan 18 dönümlük arazinin üzerine yeni tesisler kurulması için çalışma başlatacağız”.

Gümüşhane'nin en fazla yatırım yaptıkları iller arasında olduğunu belirten Bayraktar daha sonra şunları söyledi: “Gümüşhane'ye yaptığımız yatırım 80 milyon ytl' dir. Köse-Salyazı Beldesi'ne 70 konutluk tarım köyü, Çırpılık'ta 96 konutluk tarım köyü, Kelkit İlçesinin Öbektaşı Beldesinde 36 konutluk tarım köyü, Kale Köyünde 60 konutluk tarım köyü gibi Gümüşhane'nin her noktasına yatırımlar yaptık. Yine Özkürtün ve Kürtün'e afet konutları yaptırıyoruz.” dedi.

TOKİ Başkanı Bayraktar ayrıca Torul İlçesi'ne 8 derslikli ilköğretim okulu ile Kürtün İlçesine gençlik merkezinin yapımına da bu yıl içerisinde başlanılacağını söyledi.

Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu ile Başkan Bayraktar'ın ziyareti ile ilgili olarak şunları söyledi: “TOKİ, ilimize geniş kapsamlı yatırımlar yaptı. 16 konut karşılığı özel idaremize ait olan Harmancık Köyümüzdeki arsayı genel meclisimizden karar alarak takas ettik. Bu arsayı da Sayın Bayraktar'ın desteği ile Torul'a yeni bir proje yapmak üzere hazırlık yapıyoruz. Bu arazimize de TOKİ'nin desteği ile çok iyi bir tesis yapacağız” dedi.

(OY-İRT-Y)

08.07.2007 21:04 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title