Haberler

Tokat Ziraat Odası Başkanı Dökülen."Tokat Bölgesinde Domates Üretiminin Fiyasko Vereceğini Bugünden...

Tokat Ziraat Odası Başkanı Ahmet Dökülen, "Tokat bölgesinde domates üretiminin fiyasko vereceğini bugünden beyan ediyorum" dedi.

Tokat Ziraat Odası Başkanı Ahmet Dökülen, "Tokat bölgesinde domates üretiminin fiyasko vereceğini bugünden beyan ediyorum" dedi.

Dökülen, oda binasında düzenlediği basın toplantısında, Tokat'ın domates üretiminde Türkiye'nin önde gelen illerinden birisi olduğunu belirterek, "Tokat bölgesinde domates üretiminin fiyasko vereceğini bugünden beyan ediyorum. 'Geçen sene sırık domateste para kazandık' diyen çok az. Sebebi de maliyetler yüksek. Gübrenin torbası 90 liraya çıkmış. Mazot 3 lira 60 kuruş-3 lira 80 kuruş arası seyrediyor. İlaç almış başını gitmiş. Bir fidenin Antalya'dan Tokat'a maliyeti 30 ile 60 kuruş arası. Hesabını yaptığınız zaman Tokat çiftçisinin sırık domatesinden para kazandığı kanaatinde değilim" diye konuştu.

Dökülen, "Çiftçi pahalı alıyor, ucuz satıyor. Mümkün değil ayakta kalması. Hayvancılık aynı. İnşallah bu sene bereketli bir sene olur diyorum. Büyüklere de sesleniyorum. Türkiye'yi kurtarsınlar" dedi.

Pancar taban fiyatının henüz açıklanmadığını ifade eden Dökülen, şeker fabrikalarının özelleştirilmesiyle birlikte pancar taban fiyatlarında belirsizlik yaşandığını belirterek, "Çiftçi belirsizlik nedeniyle endişeli. Meydana getirdiği malın fiyatını bilmediği zaman zarar mı edecek, kar mı endişeli. İnşallah patronlar bunu en kısa zamanda açıklar. İnşallah patronlar taban fiyatları yüksek tutup, gereğini yaparlar" diye konuştu.

Bu yılın Tokat'ta yağışlı geçtiğini ifade eden Dökülen, "Çiftçilerimizin şansı vardır, inşallah iyi olur" ifadelerini kullandı.

Dökülen, şunları kaydetti:

"2012 yılında çiftçinin hali perişan. Tekrar tekrar söylüyorum. İlgililere görev düşüyor. Tokat'ın bürokratlarına intikal ettirmekte fayda var. Tokat'ta hala buğday 50 kuruş. İthal buğday geliyor. Biz odalar olarak buna karşıyız. Türkiye'de mazot 90 kuruştu, buğday 50 kuruş seviyelerindeydi. Bugün buğday hala 50 kuruş, mazot 3 lira 60 kuruş. Ben üzülerek söylüyorum. Tarımda çok dikkatli olmak lazım. Hayvancılık bitti. Ben bir beyanat vermiştim. Tokat için 0 faizli kredi bulunmaz bir fırsattır. 'Kaçmasın, faydalanın' dedim. Ama maalesef aldanmışız. Ben 32 yıllık çiftçiyim. Ben de çiftçi olarak aldandım. Bugün çiftçi zarar etti, battı. Bugün o çiftçi yüzde 50 zarar etti. Ben bir çiftçi kuruluşu olarak yetkililerden et fiyatlarını yüksekten değerlendirerek Tokat çiftçisini kurtarmalarını istiyorum. Geçen ay tavuk 2-3 lira fiyat değişti. Ama büyükbaşta değişiklik yok. Tokat'ta üretici ucuz et satıyor. Ama tüketici pahalı et yiyor. Makasçı para kazanıyor. Bunu kaldırsınlar."

- TOKAT

Kaynak: AA / Yerel

Antalya Türkiye Tokat Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title