Haberler

Tokat: Uluslararası Tarihi Roman Yarışması

Tokat'ta, Türk Edebiyatının Cumhuriyet Dönemi Romancılarından Mustafa Necati Sepetçioğlu'nun Anısına "Uluslararası Tarihi Roman Yarışması" Düzenleneceği Bildirildi.

Tokat'ta, Türk edebiyatının cumhuriyet dönemi romancılarından Mustafa Necati Sepetçioğlu'nun anısına "Uluslararası Tarihi Roman Yarışması" düzenleneceği bildirildi.

Tokat Şairler ve Yazarlar Derneği ile Zile Belediyesi tarafından Türk edebiyatına yeni eserler kazandırmak amacıyla, her yıl edebiyatın değişik dallarında Mustafa Necati Sepetçioğlu Edebiyat Ödülü verilecek. Bu dönemin Dede Korkut'u kabul edilen Mustafa Necati Sepetçioğlu'nun ölümünün 1. yıldönümü olan 7 Temmuz 2007 yılında ödülleri verilmek üzere 'Uluslararası Tarihi Roman Yarışması' yapılacak. Tokat Şairler ve Yazarlar Derneği Başkanı Emin Ulu, 1932 yılında Zile'de doğan Mustafa Necati Sepetçioğlu'nun hikaye ve romanlarında yaptığı tasvirlerle Zile ile özdeşleşmiş büyük bir edebiyatçı olduğunu kaydetti. Ulu, bu anlamda Mustafa Necati Sepetçioğlu Edebiyat Ödülü'nün 1.'sinin yalnız 2007 yılında tarihi roman ve yalnız bu yıla has olarak hikaye alanında olmasının düşünüldüğünü belirterek, "Zira Mustafa Necati Sepetçioğlu'nun, yazdığı tarihi romanlarla bir neslin yetişmesinde olağanüstü katkısı olmuştur. Mustafa Necati Sepetçioğlu Uluslararası Tarihi Roman Yarışması'nın amacını şöyle ifade edebiliriz; ülkemizin tarihi ve kültürel mirasını geliştirip zenginleştirmek, edebiyatımıza yeni değerler kazandırmak ve eserleriyle Türk kültürünün ölümsüz olmasına katkıda bulunan usta romancıyı saygıyla yad etmek. Bu amaçla yapacağımız yarışmaya katılmak isteyenler 15 Mayıs 2007 tarihine kadar Zile Belediyesi basın bürosuna esreleriyle başvurmaları gerekiyor" dedi.

Yarışmada birinciye 8 bin YTL, ikinciye bin 500 YTL, üçüncüye ise bin YTL para ödülü, hikaye yarışmasında ise birinciye 600 YTL, ikinciye 500 YTL, üçüncüye 400 YTL para ödülü verileceği bildirildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Hıdırellez nedir? Hıdırellez günü ne yapılır? Hıdırellez kutlamak günah mı? Üsküdar - Samandıra Metro Hattı'nda ne oldu? Metrolar çalışıyor mu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? Baraj doluluk oranı seviyesi yüzde kaç? Kocasını terk edip üvey oğluyla kaçtı! Üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? 24 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Hıdırellez ritüelleri nedir 2024? Hıdırellez ne zaman, hangi tarihte kutlanır? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 24 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 24 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! MÜGE ANLI CANLI İZLE! 24 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Şevket Çoruh Arka Sokaklar dizisinden neden ayrıldı? Mesut Komiser Arka Sokaklar'a dönecek mi? AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 24 Nisan! Resmi Gazete bugün (24 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 24 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? 24 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title