Haberler

Tokat: Turhal 12. Geleneksel Kültür Ve Sanat Festivali

Tokat'ın Turhal İlçesi'nde belediye tarafından bu yıl 12.'si düzenlenen Geleneksel Kültür ve Sanat Festivali'nin 2. gününde karakucak güreşleri yapıldı.

Tokat'ın Turhal İlçesi'nde belediye tarafından bu yıl 12.'si düzenlenen Geleneksel Kültür ve Sanat Festivali'nin 2. gününde karakucak güreşleri yapıldı.

Turhal Şeker Fabrikası Tesisleri'nde gerçekleştirilen festivaldeki güreşlerde pehlivanlar ter döktü. Güreşleri Turhal Kaymakamı Saadettin Yücel, Turhal Belediye Başkanı Ali Gözen, belde belediye başkanlarının yanı sıra kalabalık bir vatandaş topluluğu izledi. Güreş müsabakalarının cazgırı Kasım Arslan, Türkiye'nin binlerce gencini kutsal vatan toprakları için şehit verdiğini ifade ederek, yaşanan terör olaylarına değindi. Lübnan ve Filistin'de yaşanan katliamları sert dille eleştiren Arslan, kendi yazdığı dizeleri güreş severlerle paylaştı.

Bu arada öğle saatlerinde başlayan Karakucak güreşlerinin finali ise akşam saatlerinde yapıldı. 18 başpehlivanın katıldığı Karakucak güreşlerin finalde Ali Rıza Kaya, rakibi Emin Koçak'ı tuşla yenerek başpehlivan oldu. Geçen senenin Başpehlivanı Ali Rıza Kaya böylece unvanını da korumuş oldu.

Başpehlivan Ali Rıza Kaya (Samsun), ikinci Emin Koçak (Çorum), üçüncü Bayram Ertan (Ladik) ve dördüncü Fatih Atlı'ya (Ladik) ödül ve madalyalarını Turhal Kaymakamı Saadettin Yücel ve Turhal Belediye Başkanı Ali Gözen'den aldı.

Ödül töreni sonunda basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Başkan Gözen, Karakucak güreşlerinin şaibe ve şikeye meydan vermeden gerçekleştiğini belirterek, "Güreşçilerimizin hepsini kutluyorum. Güreşlerin güzelliği, güreşçiler birbirlerini üzemeden, sakatlık yapmadan güreş yaptı. Hepsine başarılar diliyorum" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title