Haberler

Tokat: Tokat'ta Yerel Yönetimler

- Tokat Belediyesi Tarafından 2001 Yılında Uygulamaya Konulan ve O Tarihte Esnafın Tepkisini Çeken Meydan Çarşısı Projesi, Tekrar Gündeme Geliyor.

- Tokat Belediyesi tarafından 2001 yılında uygulamaya konulan ve o tarihte esnafın tepkisini çeken Meydan Çarşısı Projesi, tekrar gündeme geliyor.

Kentin en eski çarşılarından Meydan bölgesinde bulunan Taşhan, Hatuniye Camii ve Müze arasında geçmiş yıllarda eski yapılaşmadan dolayı hoş olmayan görüntüyü değiştirmek amacıyla uygulamaya konulan projenin kısa sürede tamamlanması hedefleniyor. Tokat Belediye Başkanı Doç. Dr. Adnan Çiçek, kentte projenin 7-8 yıldır konuşulduğunu belirterek, "Meydan Çarşısı yeniden dizayn edilmek suretiyle üzerinde işyerleri, altında otopark olacak şekilde hazırlandı. Bu bölgede şahıslara ait bin 720 metrekare bir alan bulunmakta. Geriye kalan yaklaşık 5 bin metrekare yer Tokat Belediyesi'ne ait. Belediye olarak buradan herhangi bir gelir beklentimiz söz konusu değil. Beklentimiz ilimize bir otopark ve meydanlık alan oluşması" dedi.

Başkan Çiçek, hafta sonu meydan esnafıyla bir araya gelerek projeyi masaya yatıracaklarını ifade ederek, "Meydan esnafımızla iftar yemeğinde projelerin detayları hakkında bilgi vereceğiz. Yoğun olarak proje üzerindeki düşüncelerini öğreneceğiz. Niyetimiz 2007 yılı bahar döneminde projeyi ihale etmek suretiyle bir sezon içerisinde bu projeyi bitirmek. Bu projede ayrıca esnafımızın projeye katkılarını bekleyeceğiz. Biz meydanın meydan olmasını istiyoruz. Bu projeye esnafımızın sıcak bakması halinde, projenin uygulanamaması için her hangi bir neden göremiyorum. Aksi olursa biz hiç bir şeye karışmayız. 'Burayı belediye yapsın, masrafı içinde biz yokuz' derlese meydan şuan ki halinde yıkık, dökük, gittikçe özelliğini yitiren bir çarşı olarak kalmaya devam eder. Biz iyi niyetliyiz, iyi niyet bekliyoruz" diye konuştu.

(Nİ-SA)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title