Haberler

Tokat: Tokat'ta, "Şiir Ruhun Yüceliğidir" Etkinliği

Tokat Şairler ve Yazarlar Derneği tarafından, "Şiir Ruhun Yüceliğidir" düşüncesi etkinliler çerçevesinde "Geyras'ta Bir Şiir Akşamı" programı düzenlendi.

Tokat Şairler ve Yazarlar Derneği tarafından, "Şiir Ruhun Yüceliğidir" düşüncesi etkinliler çerçevesinde "Geyras'ta Bir Şiir Akşamı" programı düzenlendi.

Tokat'ın Geyraz Mahallesi İşeri Petrol Tesisleri'nde düzenlenen etkinliğe, Tokat Belediye Başkan Vekili Sami Dutoğlu, Türk Dünyası Şairler ve Yazarlar Derneği Başkanı Yahya Akengin, Çevreli Belediye Başkanı Hüseyin Ulu, Tokat Esnaf Odaları Birliği Başkanı Mehmet Bekçi, İLESAM Yönetim Kurulu Üyesi İsmet Bora Binatlı, Cumhuriyet Üniversitesi Öğretim Üyesi Ahmet Turan Alkan, Aşık Kemal Bülbül, Vedat Fidanboy ve Dernek Başkanı Emin Ulu katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan Tokat Şairler ve Yazarlar Derneği Başkanı Mehmet Emin Ulu, derneği en büyük amacının yeni şair ve yazarlar yetişmesine öncülük yapmak olduğunu söyledi. Ulu, "Bu kutlu yolda kurucu üyelerimizin aylardır canla başla yüreklerindeki acıları vatan millet bayrak, devlet ve insanlık sevgisiyle yoğurarak kaşlarını dahi çatmadan kan ter içinde nasıl çalıştıklarını ifade etmekten gerçekten acizim. Kurucu üyelerimizin her biri bir değerdir" dedi.

Türk Dünyası Şairler ve Yazarlar Derneği Başkanı Yahya Akengin ise derneğin öneminde değinerek yeni şair ve yazarların çıkmasına ışık tutacağını söyledi. Akengin, "Bu çabaların bu topraktan, iklimden yeni kalem sahipleri çıkmasına vesile olacaktır, diye ümit edebiliriz. Elbette derneğin etrafında olacak olan illa şair ve yazar olacak diye bir şart yoktur. Bir söz vardır 'bin arının biri bey olur' o bir beyi yakaladık mı amaca ulaşılmıştır demektir. Bu tür örgütleşmeleri ben sanki milli mücadele sırasında beldelerimizde açılan Kuva-i Milliye teşkilatlarına benzetiyorum. Bunlar Alparslan Han kılıçla fethi temsil ediyor da 'vatan' kapısını açıyorsa Ahmet Yeseviler ve Yunus Emrelerde o toprağın kültürle, inançla ve imanla yoğrulup yurt kılınmasını sağlıyorlar. O bakımdan biri diğeri kadar önemlidir, biri olmadan diğeri olmaz diye düşünmek kabul etmek lazım" diye konuştu.

Programda şairler okudukları şiirlerle gönülleri fethetti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title