Haberler

Tokat: Tokat'ta 30 YTL Kuyruğu

Tokat Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (Sydv) Tarafından İhtiyaç Sahibi Vatandaşlara Bayram Yardımı Olarak Verilen 30 YTL'nin Dağıtımı Sırasında Uzun Kuyruklar Oluştu.

Tokat Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından ihtiyaç sahibi vatandaşlara bayram yardımı olarak verilen 30 YTL'nin dağıtımı sırasında uzun kuyruklar oluştu.

Tokat SYDV tarafından Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi binasının üst katında yapılan para dağıtımı nedeniyle çoğunluğunu erkeklerin oluşturduğu muhtaç yüzlerce insan, 30 YTL'lik bayram yardımı alabilmek için saatlerce sıra bekledi. Vatandaşların, birbirlerini iterek içeri girmeye çalışmaları ise tartışmaların yaşanmasına yol açtı. Anneleriyle gelen çocuklar ezilme tehlikesi geçirirken, güçlükle ayakta duran yaşlılar ise 30 YTL bayram yardımı alabilmek için uzun süre ayakta bekledi.

Öte yandan, Tokat'ta Kurban Bayramı dolayısıyla merkez ve köylerde bulunan ihtiyaç sahibi 4 bin 159 kişiye toplam 124 bin 77 YTL yardım yapılacağı bildirildi. Yetkililer, para yardımın mahalle ve köylere göre yapıldığını ancak vatandaşların bu sıraya uymadığını ve bu nedenle yoğunluk yaşandığını kaydetti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title