Haberler

Tokat: Tokat, Projesi En Çok Onaylanan Birinci İl Seçildi

Tokat'ın, 'Köy Bazlı Katılımcı Yatırım Programı' Kapsamında 2. Etap Başvuruları Onaylanan 15 Projeyle En Çok Projesi Onaylanan İl Olduğu Kaydedildi.

Tokat'ın, 'Köy Bazlı Katılımcı Yatırım Programı' kapsamında 2. etap başvuruları onaylanan 15 projeyle en çok projesi onaylanan il olduğu kaydedildi.

Tokat Tarım İl Müdürlüğü'nde düzenlenen programla, Köy Bazlı Katılımcı Yatırım Programları'nın desteklenmesi yönetmeliği kapsamında 2006 yılında proje teklifinde bulunan yatırımcılardan projesi onaylananların protokolleri, ilçe kaymakamları ve özel sektör temsilcileri tarafından imzalandı. İmza törenine, Vali Erdoğan Gürbüz, ilçe kaymakamları, Niksar Belediye Başkanı İdris Şahin, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Teşkilatlanma ve Destekleme Genel Müdür Yardımcısı Osman Şimşek, İl Genel Sekreteri Muhlis Yeşilyurt, Tarım İl Müdürü Yaşar Kavak ve proje sahipleri katıldı. 2006 yılında 2. etap başvurulardan 15 adet ekonomik, 4 adet ise kamu altyapı projesinin onaylandığını belirten Tarım İl Müdürü Kavak, projelerin toplam tutarının 4 milyon 228 bin 593 YTL olduğunu ve bu tutarın 2 milyon 464 bin 218 YTL'sinin hibe yoluyla karşılanacağını söyledi. Tokat'ın, projesi onaylanan 16 il içerisinde 15 projeyle en çok projesi onaylanan birinci il olduğunu belirten Kavak, "İlimiz, 2. etap Köy Bazlı Katılımcı Yatırım Programı kapsamındaki 16 il içerisinden 15 projeyle en çok projesi onaylanan birinci il durumundadır. Ekonomik projelerde sözleşmelerin, kamu altyapı projelerinde ise protokollerin proje sahipleri ile İl Tarım Müdürlüğü arasında imzalanmasından sonra yatırımlara başlanılacaktır'' dedi.

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Teşkilatlanma ve Destekleme Genel Müdür Yardımcısı Osman Şimşek, kaynak olduğunu ve uygun projeler beklediklerini ifade ederek, "Çok önemli bir proje daha Tokat, Samsun, Sivas ve Amasya illerimizde uygulanacak. Bu proje "Çiftçi Örgütlerinin Kurumsal Güçlendirilmesi" 7 kooperatifi biraraya getirerek genel müdürlüğümüz bu projeyi yürütecek. Ofis Tokat'ta açılacak ve AB, Dünya Bankası ve hibe normlarına uygun proje yapabilecek 300 tane uzman yetiştirilecek" şeklinde konuştu.

Vali Erdoğan Gürbüz ise projenin Tokat için önemine değinerek, ''Başarı her zaman bir ekip çalışmasıdır. Bunun örneğini burada görüyoruz. Üreticilerimizin projeleri getirmesi, ilimiz ekonomisi için çok faydalı. Umut ediyoruz ki 2007 yılında da çok başarılı şeylere imza atacağız'' dedi.

Yapılan konuşmaların ardından kamu kuruluşları adına ilçe kaymakamları, özel sektör adına ise yönetici kişiler onaylanan projeleri imzaladı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Merkez Bankası döviz kurları 2024! 1 Amerikan doları ne kadar? Yıl sonu dolar kuru ne kadar olur? Suphiye Orancı kimdir? Metin Akpınar ve Uğur Dündar'dan kızları olduğu iddia edilen Suphiye Orancı kaç yaşında, nereli? Merkez Bankası'nın yıl sonu dolar beklentisi kaç oldu? MB dolar tahmini için ne dedi? Taksiciyi öldürüp araçtan atan yabancı uyruklu şahıs tutuklandı mı? İfadesinde ne dedi? Merkez Bankası'nın yıl sonu dolar beklentisi kaç TL? Merkez Bankası enflasyon beklentisi yüzde kaç? TOKAT'TA DEPREM | Tokat depreminin ardından yaşanan hasarın boyutu ne? Noterler Cumartesi günü açık mı? Noterler Cumartesi günü çalışıyor mu, saat kaça kadar açık? ALES/1 sınavı ne zaman 2024? ALES bu hafta mı? ALES sınav giriş yerleri! KIZILCIK ŞERBETİ fragmanı yayınlandı mı? Umut, Nursema'yı aldattı mı? Son bölümde ne oldu? İzmir Cuma namazı saat kaçta? İzmir Cuma selası ne zaman okunacak? 19 Nisan Cuma İzmir cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 19 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETLERİ || Sandık görevlisi ücretleri ne zaman yatacak? Aşkım Kapışmak kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Aşkım Kapışmak kaç yaşında, nereli? Aşkım Kapışmak biyografisi! DGS sınav yerleri ne zaman belli olacak 2024? DGS sınavı ne zaman? 2024 DGS başvuruları ne zaman? Dilan Polat çıkıyor mu? Dilan ve Engin Polat serbest mi bırakıldı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title