Haberler

Tokat: Tarihi Kentler Birliği Toplantısı Sona Erdi

Tarihi Kentler Birliği (TKB) Seminerleri Niksar Toplantısı sona erdi.

Tarihi Kentler Birliği (TKB) Seminerleri Niksar Toplantısı sona erdi.

Tarihte birçok medeniyete başkentlik yapan Niksar İlçesi, Tarihi Kentler Birliği üyelerini konuk etti. Niksar Belediyesi'nin ev sahipliğini yaptığı toplantı 2 gün sürdü. Gaziosmanpaşa Üniversitesi Niksar Meslek Yüksek Okulu'nda gerçekleştirilen toplantıya belediye başkanları, başkan yardımcıları, meclis üyeleri ve üst düzey belediye bürokratları katıldı. Toplantının ilk gününde, 'Yerel Nitelikli İşgücü Gereksinimlerinin Karşılanması İçin Bir Model Önerisi: Kent Atölyeleri', 'Kent Atölyelerinde Başarı Öyküleri' konuları üzerinde duruldu.

Toplantının ikinci gününde ise, 'Kent Atölyeleri Nasıl Kurulur, Nasıl Yönetilir, Nasıl Sürdürülür?' konusu görüşüldü. Bu konuda, ÇEKÜL Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi, Şehir Plancısı A. Faruk Göksu bir sunum yaptı. Kent atölyelerinin bir proje üretim merkezi olarak görülmesi gerektiği vurgulandı. Türkiye'de, proje hazırlanması konusunda altyapı ve yetişmiş elemanın bulunduğu, tek bir model proje yerine bölgelere göre proje hazırlanması gerektiği belirtildi.

Toplantıyı değerlendiren Niksar Belediye Başkanı İdris Şahin, hem çok önemli konuların görüşüldüğünü hem de ilçelerinin tanıtılmasının sağlandığını söyledi. Böyle önemli bir toplantıya ev sahipliği yapmanın haklı gururunu yaşadıklarını kaydeden Başkan Şahin, "İlçemizde bir ilki gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.

Yaklaşık 150 kişinin katıldığı toplantı, soru-cevap bölümüyle sona erdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title