Haberler

Tokat'ta, Yaban Domuzu Mücadelesi

Tokat'ta, Köylülere Büyük Zarar Veren Yabani Domuz Mücadelesi Kapsamında 2006 Yılında 2 Bin 552 Adet Zararlı Yaban Domuzunun İmhasının Yapıldığı Bildirildi.

Tokat'ta, köylülere büyük zarar veren yabani domuz mücadelesi kapsamında 2006 yılında 2 bin 552 adet zararlı yaban domuzunun imhasının yapıldığı bildirildi.

Tarım İl Müdürü Yaşar Kavak, yabani domuzun çiftçiye zararlarının en aza indirilmesi için amacıyla yürütülen "Yaban domuzlarının Avlanması için Av fişeği Dağıtım projesinin" 2007 yılında da devam edeceğini söyledi. Kavak, "Özellikle yüksek rakımlı köylerde kültürü yapılan her türlü bitkiye yemek ve çiğnemek suretiyle zarar veren, ürünlerin verim ve kalitesinin bozulmasına neden olan ayrıca hastalıklara sebep olan yaban domuzu ile mücadele için 2006 yılında "Yaban domuzlarının Avlanması için Av fişeği Dağıtım projesi" kapsamında çiftçilerimize tarla, bağ, bahçesini beklemek suretiyle avladıkları her bir adet yaban domuzu kuyruğuna karşılık, 10 adet av fişeği verilmiştir. İlimiz genelinde 10 bin 210 adet av fişeği yardımı yapılırken, bunun karşılığında 2 bin 552 adet zararlı yaban domuzu imhası yapılmıştır" dedi.

Kavak, bir başka zararlı tarla fareleriyle mücadelenin de devam ettiğini belirterek, "Tarım İl Müdürlüğü’nce geçtiğimiz yıl 541 kilogram zehirli yem hazırlanıp dağıtılarak tarla faresinde gereken mücadele yapılmıştır. Bu yılda tarla faresi ile mücadelede önemli olan kış aylarında çalışmalar devam ediyor. Bu anlamda ayrıca tarla fareleriyle mücadelede farelerle beslenen kedi, leylek, gelincik, tilki, atmaca, şahin, yılan vb. hayvanların öldürülmemesine de özen gösterilmelidir. Çünkü bu hayvanlar farelerin doğal düşmanlarıdır" diye konuştu.

(Nİ-SA)

18.01.2007 16:21 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title