Haberler

Tokat'ta Süper Market Sayısında Artış

Tokat Bakkallar Manifaturacılar ve Tuhafiyeciler Esnaf Odası Başkanı İhsan Tunç, kent merkezinde bulunan zincir süper market sayısının 50'yi geçtiğini söyledi.

Türkiye'de mahalle aralarına süper marketlerin açılması nedeni ile küçük esnafın zor günler geçirdiğini ifade eden Başkan Tunç, AVM'lerin şehir dışına yapılmasını sağlayacak marketler yasasının çıkmasını 15 yıldır beklediklerini kaydetti. Tokat'ta mahalle aralarına açılan marketler zinciri nedeniyle küçük esnafın iş yokluğundan gece 12'ye kadar beklediğini ifade eden Başkan Tunç, "Bizim kanunlarla çerçevelenmiş bir takım haklarımız olmasına rağmen bunlar hep göz ardı ediliyor. Biz yok sayılıyoruz. Burada bizim asıl sitemimiz halka. Neden halka çünkü parası olduğu zaman büyük marketlerden alıyor, paraları kalmayınca veya kartlarının limiti dolunca mahallenin bakkalına, kasabına, manavına gidiyorlar. Küçük esnafımız da bunu bilmiyor değil ama kapıdan kimseyi çevirmiyorlar. Ama halkımız küçük esnaf ve sanatkara önem vermiyorlar. 2006 yılında ben Tokat Bakkallar Manifaturacılar Odası başkanı seçildim. Bizim şuan faal üye sayımız bin 500, bin 600 civarında. Esnaflık okulu olan bir iş değil tezgah arkasında yürüyen bir iş. Bugün bir vatandaş elinde birikimi varsa bir iş yeri açıyor ama kazanamadığından 2 yılda elindeki parayı da tüketiyor dükkanını kapatıp gidiyor. Devletten kamu kurumundan emekli olan biri elindeki emeklilik parasını zayi etmesin. Gitsin başka yatırım yapsın. Bizim şuan küçük esnafımızın yüzde 30'u bir kamu kurumundan emekli olmuştur. Biz tabii ki onlara da 'git' diyemeyiz. Herkes işini yapmalı. Şuan Tokat merkezde süper market sayısı 50'yi geçti. İlçelerle birlikte bu rakam 3 katına çıkıyor" dedi.

CHP LİDERİ KILIÇDAROĞLU'NUN TEPKİ ÇEKEN AÇIKLAMASI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'na yönelik tepki çeken ifadelerine değinen Başkan Tunç, "Siyaset yapanlar bugün yine siyaseti ayaklar altına aldılar. Geçmişte siyaset yapanlar Demirel, Erbakan, Erdal İnönü onlar birbirlerine ne diyecek diye takip ederdik ama onlar birbirlerine hakaret etmeden siyaset yaparlardı. Günümüzde bir ana muhalefet partisinin lideri bir bakana hakaret etmesi üstelik bir bayan bakana ve bu hakaretin arkasında durması siyaset yapan insanları rencide ettiği gibi biz toplumdaki insanları da rencide ediyor. Muhalefet yapmak demek, o insana hakaret etmek demek değildir. Muhalefet yapmak demek eleştirmektir. Yanlış varsa doğrularını söylemektir. Ola ki iktidarın da yanlış yaptığı şeyler olabilir. Önemli olan bu yanlışları söylemektir. Ana muhalefet liderinin söylediği sözler çok yersiz ve yakışıksız sözlerdir. Talihsiz bir açıklama olarak değerlendiriyorum. Siyasilerin biraz daha karşılarındakileri rencide etmeden siyaset yapmalarını rica ediyoruz" diye konuştu. - TOKAT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kemal Kılıçdaroğlu Türkiye Tokat Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler? Fenerbahçe ligden çekildi mi? Fenerbahçe ligden çekilecek mi, neden çekiliyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title