Haberler

Tokat'ta Pazarcılar Asker İçin Dua Etti

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: -Kapalı pazar yerinden görüntü, -Pazarcılardan detay görüntüler, -Pazar yerinde edilmesi, -Turhal Belediye Başkanı Yılmaz Bekler'in ilan servisinde dua okuması, -Pazarcı esnafı Salih Koçoğlu'nun açıklaması, -Pazarcı esnafı Ali Demir'in açıklaması, -Turhal Belediye Başkanı...

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Kapalı pazar yerinden görüntü,

-Pazarcılardan detay görüntüler,

-Pazar yerinde edilmesi,

- Turhal Belediye Başkanı Yılmaz Bekler'in ilan servisinde dua okuması,

-Pazarcı esnafı Salih Koçoğlu'nun açıklaması,

-Pazarcı esnafı Ali Demir'in açıklaması,

- Turhal Belediye Başkanı Yılmaz Bekler'in açıklaması, Tokat'ın Turhal ilçesinde kurulan pazarın açılışında Zeytin Dalı Harekatı'na katılan askerler için dua edildi.

Çarşamba günleri kurulan ilçe pazarında yıllardır belediyenin anons sisteminden okunan duanın ardından alış veriş başlıyor.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin Suriye'nin Afrin bölgesine terör örgütlerine yönelik başlattığı Zeytin Dalı Harekatı dolayısıyla bu hafta pazar duası Mehmetçik için yapıldı.

Turhal Belediye Başkanı Yılmaz Bekler'in yaptığı duaya pazarcı esnafı ve vatandaşlar "amin" diyerek karşılık verdi.

Belediye Başkanı Bekler, gazetecilere yaptığı açıklamada, çarşamba günleri ilçede büyük bir pazar kurulduğunu ve okunan dua ile alış verişe başlandığını belirterek, "Biz bugün pazar duasında Suriye'de, Afrin'de insanlığın onurunu kurtarmak için mücadele eden askerlerimize dua etmeyi tercih ettik. Duayı da ben yaptım. Turhalımız milli ve manevi konularda oldukça duyarlı bir yer. Bu günlerde özellikle bölgemizde askerlerimize yönelik dualar yapılıyor." dedi.

Pazarcılardan Salih Koçoğlu ise "Başkanımızın ağzından bu duayı duymak ayrı bir güzeldi. Vatandaş olarak bizler de askerlerimizin duacısıyız. Allah onların yardımcısı olsun. Onlar olmasa biz burada rahatça pazarımızı açıp, çocuğumuza ekmeğimizi, kazancımızı götüremeyiz." diye konuştu.

Pazarda tezgah açanlardan Ali Demir de "Allah askerlerimize güç kuvvet versin. Biz her zaman için onların yanındayız. Ben 47 yaşındayım. Gerektiği zaman şu saat itibariyle bizler de gidebiliriz hiç sıkıntı yok. Dedelerimiz nasıl şehit olduysa biz de aynı Mehmetçiğimizin yanında şehit olmaya hazırız." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Alaaddin Yılmaz Turhal Tokat Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 20 Nisan Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar?
title