Haberler

Tokat'ta Keneden 3. Ölüm

Tokat'ta, Testisine Yapışan Keneyi Kendisi Kopararak Çıkarması Sonucu Hayatını Kaybeden 70 Yaşındaki Mahmut Büyüközkara Toprağa Verildi.

Tokat'ta, testisine yapışan keneyi kendisi kopararak çıkarması sonucu hayatını kaybeden 70 yaşındaki Mahmut Büyüközkara toprağa verildi.

Zile ilçesine bağlı Evrenköy'de yaklaşık 4 gün önce meydana gelen KKKA hastalığından ölüm vakasının ikincisi yaşandı. Evrenköy'de oturan 5 çocuk babası 70 yaşındaki Mahmut Büyüközkara eşi Hayriye Büyüközkara'yı yaylada kene ısırdı. İddiaya göre, Hayriye Büyüközkaya başına yapışan keneyi kaşırken istemeden koparırken, kocası Mahmut Büyüközkaya ise testisine yapışan keneyi kendisi kopardı. Zile Devlet Hastanesi'ne eşini götüren Büyüközkara, utandığı için keneyi kendisi kopartarak doktorlara olayı söylemedi. Daha sonra eşi ile birlikte Tokat Dr. Cevdet Aykan Devlet Hastanesi intaniye servisinde tedavi altına alınan karı koca intaniye servisinde karşılıklı odalarda yattı. Büyüközkara, durumunun ağırlaşması üzerine Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi. Burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan Büyüközkara hayatını kaybederken, eşi Hayriye Büyüközkara ise taburcu edildi. Aynı gün eşinin cenazesi köye getirilen, Hayriye Büyüközkara derin üzüntü yaşadı.

Sivas'tan ambulansla getirilen Büyüközkara'nın cenazesi tabutla birlikte toprağa verildi. Yaklaşık 4 gün önce defin işlemi sırasında yaşanan tabut düşürme olayının tekrar yaşanmaması için ise vatandaşlar daha dikkatli olmaya gayret gösterdi. Tabut bağlanan ipler yardımı ile mezarlığa bırakıldı. Sağlık memurları ve jandarma gözetiminde yapılan defin işleminde mezara kireç döküldü. Defin işlemleri sırasında ise basın mensupları çoraplarını içine alarak önlem aldı.

Evrenköy Belde Belediye Başkanı Kadir Şengül, yaşlı adamın iki kene tarafından ısırıldığını, kenelerden bir tanesinin tesislerine yapışması sonucu utanarak kendisinin kopardığını ve istenmeyen bir durumla karşılaştıklarını söyledi. Beldelerinde yoğun şekilde kene varlığı olduğunu ve kenelerin kaynağının yaban domuzundan kaynaklandığını ifade eden Şengül, beldelerine yardım beklediklerini belirterek, "Şuanda kasabamız yoğun bir kene istilası altında. Her gün düzenli olarak Zile Devlet Hastanesi'ne 3 ila 5 kişi başvuruyor. Bu vefat eden vatandaşlarımız ise keneleri bilinçsiz olarak koparmalarından dolayı meydana geldi. Biz defalarca uyarmamıza ve ilan etmemize rağmen yinede kendileri koparıyorlar. İnşallah bu olay son olur. Şuanda vatandaş evinden dışarı çıkmaya korkuyor. Bütün kaynaklarımız çiftçiliğe yönelik. Vatandaşın çalışması için yetkililerden acil önlem alınmasını bekliyoruz" dedi.

Şengül, yaşlı adamın iki kene tarafından ısırıldığını, kenelerden bir tanesinin tesislerine yapışması sonucu utanarak kendisinin kopardığını ve istenmeyen bir durumla karşılaştıklarını söyledi.

Zile Belediye Başkanı Murat Ayvalıoğlu ise keneden ölüm vakalarının bilinçsizlikten kaynaklandığını kaydetti. İnsanların utanmadan bu tür vakalar olduğunda mutlaka doktora gitmesi gerektiğini belirten Başkan Ayvalıoğlu, ilçede gerekli tedbirlerin alındığını ve ilaçlamaların yapıldığını sözlerine ekledi.

Öte yandan, Zile'ye bağlı Evrenköy beldesinde 4 gün önce de 3 çocuk annesi 47 yaşındaki Döndü Soydan hayatını kaybetmişti.

(Nİ-SA-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title