Haberler

Tokat'ta, 'Altın Usulü Tefecilik'

Tokat Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Tarafından Yapılan Operasyonda "Altın Usulü Tefecilik" Yaptığı İddia Edilen Şahıslar Yakalanarak Adli Makamlara Sevk Edildi.

Tokat Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yapılan operasyonda "altın usulü tefecilik" yaptığı iddia edilen şahıslar yakalanarak adli makamlara sevk edildi.

Tokat'ta Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla yürütülen bir soruşturma kapsamında yapılan aramalarda onlarca değişik kişiye ait çek, senet ve alacak verecek ilişkisini ortaya koyan kayıtlar elde edildiği bildirildi. Tokat Valiliği Basın Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, kendisini finans kurumu yerine koyup çevresine aldığı üç-beş kişiye ise sözde icra memuru görevi veren ve bu grup menfaatlerinin emrettiği her şeyi mubah sayarak zor durumda olan ve bir türlü ellerine düşmüş

olan kişilerin hayatlarına ipotek koymak suretiyle kişilerin özgür hayatlarına kelepçe vurmakta olduğu kaydedildi. Anılan şahıs ile bağlantılı oldukları tespit edilen Ü.B. A.D. isimli şahıslarla yakalanarak adli makamlara sevk edilen şahıslardan ikisi tutuklanarak cezaevine teslim edildiği bildirildi.

İl Emniyet Müdürlüğü tarafından şüpheliler ve çek senet sahiplerinin beyanları sonrasında adını "altın usulü tefecilik" olarak koydukları yöntemle şüphelilere göre son derece insani bir yardımlaşma durumu ortaya çıktığı bildirildi. İddiaya göre, bu yöntem şu şekilde işliyor:

"Altın usulüne göre parasal anlamda ihtiyacı olan kişiler bir türlü para verecek kişiye yönlendirildiği ve parayı verecek kişinin ihtiyacı olana nakit parası olmadığını ifade ederek altın verebileceğini söylüyor, nakit lazım olan kişi nakde ihtiyacı olduğunu tekrar iade edince istenilen miktar altın gram hesabına vurularak sözde altın satışı yapılıyor. Aynı anda istenilen meblağ kadar hesaplanan altın gramı satış fiyatına vuruluyor ve kişiye altının kuyumcu tarafından alış fiyatı üzerinden nakit

ödenirken, kuyumcu tarafından satış fiyatı üzerinden borçlanma yaptırılarak karşılığında çek ya da senet alınıyor."

Bu yöntemle senetlerin ise genelde tarihi ve alıcı kısmının boş olduğu görüldüğü, nakit olarak elden borçlandırma yapıldığı ve kişiler aldıkları paraların çok üzerinde meblağlarla borçlandırıldığı, borçlanan kişilerin ise verdikleri açık çek ya da senet karşılığında karşı tarafın istediği süre ve para kadar borç ödemesi temin edilerek, gerektiğinde zor kullanmak suretiyle açık senetleri üçüncü kişilere vererek tahsilat yoluna gittikleri bildirildi.

Kuyumcular Çarşısı'nda faaliyet gösteren müstecir Y.Ç.'ye ait iş yerinde yapılan aramada 1 adet üzerinde 7.65 mm ruhsatsız tabanca, bu tabancaya ait bir adet şarjör ve içerisinde 7 adet 7.65 mm çaplı MKE yapımı mermi, 1 adet ruhsatsız silah bu silaha ait bir adet mermi, 257 adet 9 mm çapında MKE yapımı tabanca fişeği, 19 adet çeşitli dönemlere ait sikke, 1 adet sahte 100 Amerikan Doları, 1 adet Vakıfbank'a ait post cihazı ve çok miktarda post çıktısı, 1 Adet Garanti Bankası'na ait post cihazı, bu cihaza

ait şifre giriş aparatı ve çok sayıda post çıktısı, 18 adet çeşitli kişiler adına düzenlenmiş değişik meblağ ve tarihli senet yaprağı, 1 adet Vakıtbank'tan verilme imzalı tarih ve alacak miktarı boş çek yaprağı, 7 adet çeşitli kişilere ait değişik meblağlarda çek yaprakları, 2 adet oto satış protokolü. 4 adet araç alım satım işlerinde kullanılmak üzere tanzim edilen tasarrufta bulunmaya yetkili kılman vekaletname, 7 adet aynı aileden çeşitli kişiler adına düzenlenmiş tapu belgesi, 1 adet Denizbank'a ait

kredi kartı, 2 adet çeşitli kişiler adına düzenlenmiş motosiklet araç tescil belgesi, 1 adet araç tescil belgesi, çok miktarda alacak ve vereceklerin bilgilerinin tutulduğu not kağıtları ele geçirildi.

(Nİ-SA-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title