Haberler

Tokat: Rektörden Ova Uyarısı

Gaziosmanpaşa Üniversitesi (Goü) Rektörü Prof Dr. Zehra Seyfikli, Tokat'ın Geleceğinin Verimli Ovaları Olduğunu İfade Ederek, "Tokat'ın En Büyük Silahı Ovaları. Kimse Burayı 'Babamın Malı' Diye Hor Kullanamaz" Dedi.

Gaziosmanpaşa Üniversitesi (GOÜ) Rektörü Prof Dr. Zehra Seyfikli, Tokat'ın geleceğinin verimli ovaları olduğunu ifade ederek, "Tokat'ın en büyük silahı ovaları. Kimse burayı 'babamın malı' diye hor kullanamaz" dedi.

Tokat'ın Kazova, Niksar ve Erbaa ovalarının Türkiye'nin besin ambarı olduğunu ifade ederek, vatandaşları duyarlı olmaya davet eden Seyfikli, bu verimli ovalar üzerinde bina yapılmamasını istedi. Seyfikli, Tokat'ın büyük ovaları olduğunu ve bu ovalarına sahip çıkma mecburiyetinde olduğuna inandığını belirterek, "Çünkü bu ovalar Türkiye'nin besin ambarları. Yani Türkiye Tokatlılar'a buraları emanet etti. Kimse burayı babamın malı diye hor kullanamaz. Oradaki ürünler hepimizi doyuracak. O nedenle de ovaya yayılmama konusunda, ovadaki verimli topraklara bina yapılmaması konusunda ilçeleriyle birlikte tüm Tokatlılar'ın duyarlı olması lazım. Vatandaşımızın; 'Türkiye'nin karnını doyurmaya bu verimli ovalardan ürün gönderemezsek çok büyük bir suç işleriz' diye düşünmesini istiyorum. Ovalar giderse Tokat'ın kendisi gider. Çünkü Tokat'ın en büyük silahı ovaları. Kentimizde tarım ve tarıma dayalı sanayi gelişmiş durumda. Bu anlamda tarım Tokat için çok önemli. Ürünümüz kaliteli sahip çıkmak zorundayız" dedi.

Seyfikli, Türkiye'nin tohumluk patates üretim merkezine ihtiyacı olduğunu ve bu yönde çalışma içerisinde olduklarını ifade ederek, "GOÜ'den arkadaşlarımız Başçiftlik İlçesi'nde o yörede çalışma yapıyor. "Başçiftlik, rakım olarak yüksek olduğu için tohumluk patates çalışması yapılıyor. Bu projemizi başarırsa arkadaşlarımız Başçiftlik'te Türkiye'nin tohumluk patatesini verecek düzeyde bir imkan doğacak. Çalışma TUBİTAK projesi olarak devam ediyor" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title