Haberler

Tokat: Mustafa Sarıgül Tokat'ta

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Tokat'ın Almus İlçesi'ne bağlı Hubyar Köyü Kültür ve Dayanışma Derneği ile Alevi Bektaşi Federasyonu'na bağlı dernekler tarafından düzenlenen 'Hubyar Derviş'i Anma Törenleri ve Yayla Şenlikleri'ne katıldı.

Mustafa Sarıgül'ün de katıldığı şenlikte bir konuşma yapan Alevi Bektaşi Konfederasyonu Başkanı Selahattin Özen, tüm dünyaya seslenmek istediğini belirterek, Hacı Bektaşi Veli kültüründe, Hubyar kültüründe barış, dostluk, insanlık ve 'kim olursan ol, bize gelin' anlayışı olduğunu söyledi. Mustafa Sarıgül, şenlikte basın mensuplarına yaptığı açıklamada, dünyada barış isteyenlerin ne yazık ki Filistin'e ve Lübnan'a karşı son derece duyarsız kaldığını ifade ederek, "Barıştan yana olan ülkeleri, şu anda acilen İsrail'in zulmünü durdurmaya çağırıyorum. Bu bir vahşettir, zulümdür. Savunmasız insanların üzerine gitmek, bomba atmak asla doğru bir olay değildir. Bütün dünyadaki demokratik, çağdaş ülkeleri, sıra lafa geldiği zaman barıştan özgürlükten yana olan bütün ülkeleri, bu zulmü durdurmaya davet ediyorum. Türkiye üzerine düşen görevi yapıyor mu? Muhalefet olmadan, siyasi parti ayrımı olmadan, bu bir ulusal sorundur. Bütün herkesin bu noktada tam bir anlayış birliği ve dayanışma içerisinde hareket etmesi lazım" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title