Haberler

Tokat Kazova-kelkit 5. Altın Domates Festivali

Tokat Kazova-kelkit 5. Altın Domates Festivali Etkinlikleri Açılış Töreniyle Başladı.

Tokat Kazova-Kelkit 5. Altın Domates Festivali etkinlikleri açılış töreniyle başladı.

Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na Vali Dr. Recai Akyel'in çelenk sunmasıyla başlayan festival etkinliklerine AK Parti Tokat Milletvekili Hüseyin Gülsüm, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Yusuf Kaya, Tokat Belediye Başkan Vekili Sami Dutoğlu, GOÜ Rektörü Prof. Dr. Zehra Seyfikli, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Mustafa Önsel, İl Emniyet Müdürü İhsan Ünal, Tokat Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Orhan Sarıtaşlı, Tokat Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Çeltek ile kurum amirleri katıldı.

Törende yaptığı konuşmada domates festivalinin kente kazanımlar sağladığını ifade eden Ahmet Çeltek, "Artık Tokat domatesi tüm Türkiye ve dünyada tanınıyor. Biz bu festivallere devam ettirdiğimiz müddetçe daha da iyi tanınarak pazar payı genişleyecek. Çiftçimizin cebine para girecek ilimizin ekonomisine girdi sağlanacak" dedi.

Vali Akyel ise konuşmasında, Kazova'nın domates patenti olduğunu belirterek, "İlimizin bu verimli topraklarından bir karış dahi boş bırakmamamız lazım. Bu bir milli servettir, israf olmaması lazım" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Tokat merkez ilçe domates yarışmasında Ahmet Kale 1., Ahmet Yalçın 2. ve Ali Rıza İlk 3. oldu. Vali Akyel, dereceye giren yarışmacılarla hatıra fotoğrafı çektirdi. Yarışmanın ardından vatandaşlara bir traktör ve kamyonette yüklü olan poşetlenmiş domatesler dağıtıldı.

(Nİ-SA)

11.08.2007 19:12 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title