Haberler

Tokat İşleri Azalınca, Çeyiz Sandıklarının Minyatürünü Yapmaya Başladı

Tokat'ın Niksar ilçesinde 25 yıldır el işi çeyiz sandığı üretimi yapan Bekir Hanelçi fabrikaların seri üretimi nedeni ile işlerinde düşüş yaşadı.

Tokat'ın Niksar ilçesinde 25 yıldır el işi çeyiz sandığı üretimi yapan Bekir Hanelçi fabrikaların seri üretimi nedeni ile işlerinde düşüş yaşadı. Hanelçi bunun üzerine sandıkların minyatürünü yapıp süs eşyası olarak pazarlamaya başladı.

Niksar ilçesinde sanayi sitesi içerisinde, ceviz ağacından işlemeli çeyiz sandığı yapan 38 yaşındaki Bekir Hanelçi, fabrika üretimi çeyiz sandığı üretiminin artması üzerine işlerinde düşüş yaşadı. Çeşitli çareler arayan Hanelçi, aynı sandıkların minyatürünü yapma fikrini geliştirdi. Son 5 yıldır çeyiz sandıklarının hediyelik minyatürünü yapmaya başladı. Sosyal medyadan ve kurduğu internet sitesi üzerinden el emeği ile yaptığı özel işlemeli minyatür sandıkları pazarlamaya başladı. Hanelçi yıllık 200-300 arası minyatür sandık ürettiğini söyledi.

Suntadan yapılan ucuz maliyetli çeyiz sandıkların üretiminin artmasından dolayı işlerinde azalma olduğunu ifade eden sandık ustası Hanelçi, Sunta sandıklar çıktıktan sonra bizim ceviz ağacından yaptığımız işlemeli çeyiz sandıklarına rağbet azaldı. Bizim sandıklarımız biraz pahalı gelmeye başladı. Onlar ucuz olduğu için vatandaş o sandıklara rağbet gösterdi. Biz de bu yüzden hediyelik sandıklar, model sandıklar çıkarmaya başladık. Bunların çeşitlerini yapmaya başladık. Minyatür sandıklarımızda bazı ürünlerimiz bir günde çıkıyor. Bazı ürünlerimiz ise 3 günde çıkıyor. Yani işçiliğine ve kalitesine göre değişiyor. Klasik modeller 1,5 günde çıkıyor. Özel işlemeli sandıklar ise 3 günde çıkıyor. İşlemeleri, üzerindeki kilimlerin hepsi el yapımı. Bu sandıkları 100 lira ile 1500 lira arasında değişen rakamlardan satıyoruz. Satışlarımız da gayet güzel. Vatandaşlarımız bu sandıklara büyük ilgi gösteriyor diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Niksar Tokat Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title