Haberler

Tokat Havaalanı'nın Pist Yönünde Sıkıntı

AK Parti Tokat Milletvekili Hüseyin Gülsün, Tokat Havaalanı'na Daha Kapsamlı Uçakların İniş Yapabilmesi İçin Gerekli Düzenlemelerin Yapılacağını Söyledi.

AK Parti Tokat Milletvekili Hüseyin Gülsün, Tokat Havaalanı'na daha kapsamlı uçakların iniş yapabilmesi için gerekli düzenlemelerin yapılacağını söyledi.

Tokat Havaalanı halkın yoğun ilgisiyle tam kapasite hizmet verirken, havaalanın pist boyunun uzatılarak yapılacak bazı değişikliklerle kargo uçaklarının da inmesi amaçlanıyor. Havaalanında incelemelerde bulunan AK Parti Tokat Milletvekili Hüseyin Gülsün, havaalanında pistin yönüyle ilgili sıkıntının daha önemli olduğunun tespit edildiğini belirterek, "Pistin iniş yönünde açık bir vadi olmaması ve tepelerin yakın olmasından dolayı uçakların yaklaşma mesafelerinde problem yaşadıklarını tespit ettik. Bu

durumun düzeltilmesi ve pist boyunun da yeterli bir mesafeye çıkartılması için gerekli çalışmalara başlayacağımı belirtmek isterim" dedi.

Gülsün, havaalanın büyük uçakların, özellikle kargo uçaklarının inebilmesi için elverişli olması gerektiğinin altını çizerek, "Kazova'da yetiştirilen tarım ürünleri kargo uçaklarıyla hızlı bir şekilde Avrupa ve diğer ülkelerin pazarlarına ulaştırılmalıdır. Bu Tokat için kaçınılmazdır. Tarım ürünlerimizin pazarlamasını yurtdışına yaparak neden domatese 1 euro fiyat almayalım, neden fasulyeye 1.8 euro fiyat almayalım, neden bamyaya 3 euro fiyat almayalım? Önce üretici, çiftçi kazanacak ve daha sonra bu

kazanç ekonomiye sıcak para olarak girecektir. Ürettiğimiz ürünü değerinden satmamız en önemli meselemiz olmalıdır. Bu konuda AK Parti milletvekillerine düşen görevler en iyi şekilde yapılacaktır. Ben burada belirtiyorum ki; havaalanı konusunda işlerin takipçisi olacağım ve çiftçimizi hak ettiği kazanca kavuşturacağız" diye konuştu.

(Nİ-SA-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title