Haberler

Tokat: Hatay'da Gayrimenkul Satışlarının Durdurulması

AK Parti Tokat Milletvekili Ergün Dağcıoğlu, Hatay'da gayrimenkul satışlarının binde 5'lik kota dolduğu için durdurulduğunu belirtti.

AK Parti Tokat Milletvekili Ergün Dağcıoğlu, Hatay'da gayrimenkul satışlarının binde 5'lik kota dolduğu için durdurulduğunu belirtti.

Tokat'ta gazetecilerin sorularını cevaplayan Ergün Dağcıoğlu, yabancı uyruklulara sadece AK Parti iktidarı döneminde gayrimenkul satışına izin verilmediğini vurguladı. Dağcıoğlu, "Bu geçmişten gelen bir süreç. Hatay'da yabancıların aldığı gayrimenkul oranı binde 5'i doldurduğundan satışlar durdurulmuştur" dedi.

Cumhuriyet döneminde Suriyeli vatandaşlara satılan arazilerin büyük rakamlara ulaştığını dile getiren Dağcıoğlu, "Yabancı uyruklulara geçmişten bu yana gayrimenkul satışı yapılıyor. Biz yabancı uyruklulara arazi satışıyla ilgili kanunu çıkardığımızda bazı kesimler konuya vakıf olmadığından paniklemişti. Hatta siyasi partiler bunu rant aracı yapıp, oya tahvil etmek istemişti. Görüldüğü üzere limit doldu ve Hatay'da satışlar durduruldu. Gayrimenkul satışlarıyla ilgili ülkemiz adına korkulacak bir şey yok" diye konuştu.

Türkiye'de kanunların hayali değil, uluslararası kriterlere göre çıkarıldığını, bariyerler aşıldığında da müdahalenin yapıldığını ifade eden Dağcıoğlu, "Hatay'da görüldüğü üzere müdahale yapılmış, denge sağlanmıştır. Bu cennet vatan bize atalarımızın şehit kanlarıyla hediye edilmiş, bedeli de şehit kanlarıyla ödenmiştir. Bu şehit kanıyla bedelini ödediğimiz topraklarımızın bir karışını bile tehlike arz edecek şekilde kimseye vermeyiz. Spekülatif yaklaşımlarla insanlarımızı yanıltmaya çalışıyorlar. İşte Hatay örneği ortada. Fazla söze gerek yok" şeklinde konuştu.

Dağcıoğlu, "AK Parti Grup Toplantıları'nın kameralara kaydedildiği"yle ilgili bir soruyu da şöyle cevapladı:

"Yok öyle bir şey. O tamamen paparazzi bir haberdi. Çünkü 7-8 senedir parlamentoda grup toplantılarına katılan bir milletvekiliyim. Basına kapalı bölümde bir gün dahi kayıt altına alma gayretini hiç görmedim. İnsanlar başbakanımızın başkanlığında yönetilen toplantıda özgürce tartışarak içlerinden ne geliyorsa, hangi konuda ne tespit yapmak istiyorlarsa yıllardır söylemişler ve tespit yapmışlardır. AK Parti'de özgürlük vardır."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
title