Haberler

Tokat: Gıda Üreticilerine Uyarı

Tarım İl Müdürü Yaşar Kavak, gıda üreticilerinin ürettikleri ürünleri periyodik olarak Tokat İl Kontrol Laboratuar Müdürlüğü'nde analiz yaptırmaları gerektiğini söyledi.

Tarım İl Müdürü Yaşar Kavak, gıda üreticilerinin ürettikleri ürünleri periyodik olarak Tokat İl Kontrol Laboratuar Müdürlüğü'nde analiz yaptırmaları gerektiğini söyledi.

Tarım İl Müdürü Yaşar Kavak, 5179 sayılı Gıdaların Üretimi, Tüketimi ve Denetlenmesi'ne dair kanunun 5 Haziran 2004 tarihinde yayımlanarak yürürlüğe girmesi ile birlikte kanun gereği, her işletmenin Çalışma İzni ve Gıda Sicil Belgesi ile ürettiği her ürün için Gıda Üretim Sertifikası almak zorunda olduğunu söyledi. Gıda üreticilerine uyarıda bulunan Kavak, İl Tarım Müdürlüğü'nce işletmelerin rutin denetimleri yapılmakta ve gerektiği kadar numune alınmakta olduğunu ifade ederek, "Alınan numunelerin uygun çıkmaması durumunda ise yasal işlem uygulanmaktadır. Numune alma işleminde ve yasal işlem yapılırken, (herhangi bir uyarı olmadan yapıldığından) üreticilerimizin mağdur olmamaları için, ürettikleri ürünleri periyodik olarak Tokat İl Kontrol Laboratuar Müdürlüğü'nde, analizlerini kendileri yaptırmak suretiyle oto kontrollerini yapmaları, olası cezai işlemden kendilerini kurtaracaktır. Aksi halde İl Müdürlüğümüz elemanlarınca alınan numunelerin; kimyasal analizlerde Türk Gıda Kodeksine uygun olmaması durumunda 6 bin 104 YTL para cezası verilmekte, mikrobiyolojik analizlerin uygun çıkmaması durumunda ise Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulmaktadır. Bunun sonucunda da 6 bin 104 ile 24 bin 420 YTL ağır para cezası ve 3 aydan 6 aya kadar hapis cezası ile hüküm olunur" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title