Haberler

Tokat Emekli Öğretmen, 9 Öğrencisine Cinsel İstismardan Yargılanıyor

Tokat'ın Erbaa ilçesinde görev yaptığı dönemde 9 öğrencisine cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen ve 81 yıla kadar hapsi istenen emekli öğretmen A.A.A.'nın yargılanmasına başlandı.

Tokat'ın Erbaa ilçesinde görev yaptığı dönemde 9 öğrencisine cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen ve 81 yıla kadar hapsi istenen emekli öğretmen A.A.A.'nın yargılanmasına başlandı.

Olay, 2014-2015 Eğitim-Öğretim yılında Erbaa ilçesindeki Yunus Emre İlkokulunda meydana geldi. İddiaya göre, o dönemde okulda sınıf öğretmenliği yapan evli ve 3 çocuk sahibi A.A.A. (58), okuldaki bazı kız öğrencilere cinsel istismarda bulundu. Öğretmen aynı yıl emekli oldu. Emekli olmasının ardından öğrencilerden bazıları, öğretmenleri Fatma Ö.'ye uğradıkları istismarı anlattı. Fatma öğretmenin ihbarı üzerine emekli öğretmen A.A.A., hakkında yaşları 12 ile 14 arasında değişen M.N., S.T., D.B., N.K., S.Ü., H.D., S.G.B., E.S.Ö. ve C.E.Ş. isimli 9 öğrenciye cinsel istismarda bulunmak suçlamasıyla soruşturma başlatıldı. Soruşturma sonucunda emekli öğretmen A.A.A geçen yıl eylül ayında Eskişehir'de gözaltına alınıp tutuklandı.

A.A.A hakkında TCK'nın çocuğun cinsel istismarını içeren 103'üncü maddesi kapsamında 9'er kez, 8 yıldan 9 yıla kadar hapis cezası istemiyle hazırlanan iddianame, Tokat 1'inci Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi. Davanın ilk duruşması bugün yapıldı. Eskişehir H Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda tutuklu bulunan emekli öğretmen A.A.A., duruşmaya SEGBİS aracılığıyla katıldı. Duruşmaya, müdahil olan Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü ile Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneğinin avukatları da katıldı. Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği üyeleri, Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları ve İYİ Parti Kadın Kolları üyeleri de duruşmayı takip etti.

Duruşma, tanıkların ifadelerinin okunmasıyla başladı. Mahkeme heyeti ifadelerin okunmasının ardından sanık A.A.A.' ya hakkındaki suçlamaları sordu. Sanık A.A.A. "Hakkımdaki suçlamalar kesinlikle doğru değildir. 31 yıllık eğitim ve öğretim hayatımda öğrencilerime kendi çocuklarım gibi baktım. Ben bu kadar haysiyetsiz, karaktersiz değilim" dedi.

A.A.A.?nın avukatı i müvekkilinin adli kontrol şartları uygulanarak tahliyesini istedi. Mahkeme heyeti, A.A.A.'nın tutuklu halinin devam etmesine karar vererek duruşmayı, 26 Kasım 2018 tarihine erteledi.

'ÇOCUKLAR BİZİM VATANIMIZ'

Davayı takip etmek için Tokat'ta gelen Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği (UCİM) Yönetim Kurulu Başkanı Saadet Özkan, duruşma öncesinde adliye önünde basın açıklaması yaptı. Davayı yakından takip edeceklerini ifade eden Özkan, olayın ortaya çıkmasını sağlayan Fatma öğretmene teşekkür etti. Özkan, "Diyorum ki çocuklar vatandır, karanlık ise ışığın yokluğudur. Çocuklarımızın hayatlarını karartan bu insanlara karşı hep birlikte mücadele etmeliyiz. Çocuklar bizim vatanımız. Bizler eğer çocuklarımıza sahip çıkmazsak bu çocukların geleceği nasıl aydınlık olabilir. Nasıl sağlıklı meslek sahibi olabilirler" dedi.

'İSTİSMARA SESSİZ KALMAYALIM'

Bu tür olayları her yarda rastlamanın mümkün olduğunu ifade eden Saadet Özkan şöyle devam etti:

"Dünyanın ve Türkiye'nin her yerinde bu sorun var. Bizim burada yapmamız gereken çocukların sesini duyurmak. Okullardaki öğretmenlere sesleniyorum. Valilikler bununla ilgili genelgeler yayınlıyorlar. Devletin kademeleri bunlarla ilgili, 'Çocuklarınızın başına, öğrencilerinizin başına böyle bir durum geldiğinde yetkili makamlara bildirin' diyorlar. Yetkili makamlara bildirmediğinizde açıkça söylüyorum, bulundukları okullarda, kurumlarda, bulundukları yerlerde çocuklar bu durumu yaşıyorlarsa ve bu durumu bildirmiyorlarsa suç işliyorlar. Vatanlarına ihanet ediyorlar. Bu memleketin çocuklarına sahip çıkmıyorlar. Bizim bu memleketin çocuklarına sahip çıkmamız lazım. Çocukları görmezden, duymazdan gelmeyin, kendi mahkemenizi kurmayın. Bu ülkenin mahkemeleri, yargıçları var. Bu ülkenin bütün sisteminde çocukları koruyacak mekanizmalar ve yasalar var. Çocuklarımıza istismar bir felakettir, istismara sessiz kalmayalım. Lütfen bu çocukları hep birlikte koruyalım."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Tokat Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title