Haberler

Tokat'da MHP, Dp ve Sp'li Belediye Başkanları AK Parti'ye Geçti

Tokat'ta MHP, Dp ve Sp'li 3 ve Bağımsız Bir Belediye Başkanı AK Parti'ye Geçti. Katılım Töreninde Belediye Başkanlarına Rozetlerini Takan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Tokat Milletvekili Dr. Şükrü Ayalan, "Kıbrıs Satıldı" Diyenleri Aymazlıkla Suçladı.

Tokat'ta MHP, DP ve SP'li 3 ve bağımsız bir belediye başkanı AK Parti'ye geçti. Katılım töreninde belediye başkanlarına rozetlerini takan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Tokat Milletvekili Dr. Şükrü Ayalan, "Kıbrıs satıldı" diyenleri aymazlıkla suçladı.

DP Sulusaray İlçe Belediye Başkanı Hacı Bekir Coruk, MHP Yolüstü Belde Belediye Başkanı Mehmet Kaya, SP Evrenköy Belde Belediye Başkanı Kadir Şengül, Bağımsız Şenyurt Belde Belediye Başkanı Orhan Özkayıt ile 15 belediye meclis üyesi, Büyük Tokat Oteli'nde düzenlenen törenle AK Parti'ye katıldı.

Törende, AK Parti'ye yeni katılan isimlere rozetlerini takan Dr. Şükrü Ayalan, "Kıbrıs satıldı" diyenlere sert tepki gösterdi. "Eğer Kıbrıs'ı biri sattıysa; 1999 yılındaki Helsinki Zirvesi'nde 'G. Kıbrıs ile K. Kıbrıs arasındaki siyasi sorun çözülemese dahi G. Kıbrıs AB'ye kabul edilebilir' maddesinin altında imzası olan Ecevit, Bahçeli ve Yılmaz satmıştır. Biz K. Kıbrıs'ı 'Kıbrıs Türk Devleti' diye dünyaya tanıtan iktidarız. Sonuç olarak, Kıbrıs satılmamıştır, bırakın şehitlerimizin kanıyla sulanmış

topraklarımızı satmayı, üzerindeki tek bir çakıl taşını bile kimse satamaz. 'Kıbrıs satıldı' iddialarının sahipleri en basitinden aymazlık içindedir" dedi.

Kuzey Kıbrıs'ın AK Parti iktidarı öncesi "Kıbrıs Müslüman Türk Cemaati" olarak anıldığını, bugün ise "Kıbrıs Türk Devleti" denildiğini vurgulayan Ayalan, CHP'li Tokat Milletvekili Orhan Ziya Diren'i de, "İktidara geldiğimizde 10 milyon ton olan pancar kotasını 15 milyon tona çıkaracağız" sözleriyle eleştirdi. Ayalan, "Türkiye'nin 2007 yılı pancar kotası 16 milyon 247 bin tondur. Bunlar düzenlerini hatalı bilgiler üzerine kurmuş" diye konuştu.

(Nİ-AG-SN-SN-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

title