Haberler

Tokat: Başbakan Erdoğan Tokat'ta

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Tokat İl Kongresi'ne katılmak üzere ATA uçağı ile gittiği Samsun Çarşamba Havaalanı' ndan helikopter ile Tokat Şehir Stadyumu'na indi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Tokat İl Kongresi'ne katılmak üzere ATA uçağı ile gittiği Samsun Çarşamba Havaalanı' ndan helikopter ile Tokat Şehir Stadyumu'na indi.

Samsun Çarşamba Havaalanı'ndan helikopterle Tokat Şehir Stadyumu'na gelen Başbakan Erdoğan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Tokat Milletvekili Dr. Şükrü Aylan, AK Parti'nin Tanıtım ve Medyadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Amasya Milletvekili Akif Gülle ile birlikte il kongresinin yapıldığı Hüseyin Akbaş Spor Salonu'na yürüyerek gitti. Kongre öncesi bir konuşma yapan Başbakan Erdoğan, "Bu kongreler, genel kurullar siyasi partilerin bir motivasyon, yenilenme, güç depolama toplantılarıdır. 2005 sonu itibariyle belde kongrelerini, yılın çeyreğinde 923 ilçede ilçe kongrelerini tamamladık. Tüm il kongreleri de önümüzdeki hafta inşallah tamamlanmış olacak. Bunların ardından 11 Kasım'da düğün kongresini yapacağız ve düğün kongresinden sonra partinin 2007 genel seçimlerine hazır hale geleceğiz" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Birçok şeyler söylüyorlar. Diyorlar ki, 'Erken seçim'. 'Boşuna heveslenmeyin, böyle bir şey yok' dedik. Erken seçim erken seçim diye konuşanlar bu defa geri vitese taktılar. Anlaşıldı ki 'bu hükümet erken seçim yapmayacak' demeye başladılar. Ha şunu bileydiniz. Bu hükümet acz içinde olan bir hükümet değildir. Adımını uzaktan kumandalı atan bir hükümet değildir. Bakınız nasıl bir Türkiye aldık. Şu anda nasıl bir Türkiye var. Bunu hep beraber bilmemiz lazım. Sizlerden bir ricada bulunacağım. Burada dinlediklerinizi Tokat'ın bir ucundan diğer ucuna alıp götürüp anlatacaksınız. Bütün yakınlarınıza, dost ve komşularınıza, partili partisiz anlatmalısınız. Çünkü, hafıza-i beşer ikrar ile maluldür. Bu ülkede neler yapıldığını bilmeyenler var. Onu göstererek anlatacaksınız. İnanıyorum ki anlattığınızda hepsi düzelecek" diye konuştu.

Yolsuzluk hortumlarının kesildiğini söyleyen Erdoğan, "Hani bağırıyorlar ya, bağırmalarının sebebi hortumların kesilmesidir. Tamamı kesilmedi, hala kesilecek olanlar var. İz sürüyoruz iz. Çünkü minareyi çalanlar kılıfı hazırlamış. Çalınan minareyi arıyoruz ama bulacağız" şeklinde konuştu.

Göreve geldiklerinde Türkiye'nin IMF'ye borcunun 25.4 milyar dolar olduğunu hatırlatan Başbakan Erdoğan, "Yaklaşık 37 katrilyon. IMF bizim dönemimizde mi Türkiye'ye geldi? IMF 10 yıllardır bizim de ortağı olduğumuz uluslararası akreditasyon kuruluşudur. 29 kurucu ortağından biriyiz. Bize kadar borç ala ala şimdi borç 11 milyar dolardır. Kim ödüyor? Bu iktidar ödüyor. Eğer yoksullukların içinde olan bir iktidar olsaydı bu paralar nasıl ödenecekti? Biz ise çatır çatır ödüyoruz. IMF ile masaya oturduğumuz zaman bize dediler ki,' 26 milyar dolar var'. 3 kasım 2002 kasada 26 milyar dolar var. Şu anda dalgalanmanın olduğu anlar sebebiyle 60 milyara kadar çıkmıştı. Şu anda kasada 56 milyar dolar var. Aradaki fark 30 milyar dolar. Bu 30 milyar dolar yaklaşık 48 katrilyon yapıyor. Bunları yan yana koyduğunuzda ödediğimiz ve ödemekte olduğumuz para 100 katrilyonu buluyor. Bununla kalmadık. Sadece eğitim alanında her yıl 3 yıldır kitapları yavrularımız ücretsiz buluyor mu? 2006-2007 öğretim yılından itibaren liselerin de kitaplarını sıraların üzerine koyacağız. Tabii ana muhalefet diyor ki, fakire verdiğinizi anladık da zengine niye veriyorsunuz? AK Parti'de öğrencinin zengini fakiri yoktur. Fakir fukara soğukta üşümesin diye kömür verdik. Bakanlıktan muhtarlıklara kadar insana hizmet kavramını hepimizin taşıması lazım. Bazı konulardaki duyarsızlıklar da var. Sıkıntıları hep beraber üstleneceğiz. Kişisel menfaatleri memleketin menfaatleri önüne almamak lazım. Buna dikkat etmemiz lazım. İşte yolsuzlukla mücadelede elde ettiğimiz paralarla bu işler gerçekleşti. Biz Türkiye'yi 4 temel taş üzerinde yönettik. Eğitimde Türkiye genelinde 75 bin derslik bitirdik. Bu 75 bin derslik yaklaşık 3 bin okul demektir. Sadece Tokat'ta hayırseverler ve devlet olarak 508 derslik yapıldı. İnşallah önümüzdeki yıldan itibaren Tokat'ta da bilim ve teknoloji sınıfı olmayan okul kalmayacak. Hızlandırılmış internet ağı bu okullara girmiş olacak" dedi.

'Haydi Kızlar Okula' kampanyası kapsamında çocuklarını okula gönderemeyen ailelere ilköğretimde okuyan erkek çocukları için 18 YTL, kız çocukları içinse 22 YTL verileceğini ifade eden Başbakan Erdoğan, "Lisede erkeğe 28 YTL, kıza 39 YTL vereceğiz. 4 yıldır biz bu parayı anneye veriyoruz. Niye anneye. Babaya verirsek duman olur gider diyoruz. Anne şefkatlidir çocuğa verir, baba dumana verir. Ayrıca göreve geldik. Üniversiteli 45 YTL burs alıyordu şimdi 130 YTL burs alıyor. Gençler çok çalışacaksınız. Durmak yok. AK Parti olarak programımıza koyduğumuz ilke. AK Parti'nin kuruluş programı; gençlere 25 yaşından itibaren seçilme şansını veriyor. 25 yaş. Bu konuda Anayasa değişikliğine gerek yok. Atılması gereken adımı atıp bu değişikliği yaparak gençlerimizin önünü açacağız. Seçme yaşını 18 olarak veren anlayış, seçilme yaşını da haydi haydi 25 yapar. Zor olan seçilmek değil zor olan erimektir. Bu konu samimi bir yaklaşım olursa önümüzdeki sene yerleşir. Bununla beraber gençliğimizin önünü açıp, daha dinamik bir parlamentoya kavuşalım. Artık gençlik gayet iyi yetişiyor. Bu noktada siyasi bir yapılanmanın da güç kazanmasını sağlamış oluruz" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan'ın konuşması sık sık, "Kıskananlar çatlasın", "Türkiye seninle gurur duyuyor" sloganlarıyla kesildi. Başbakan Erdoğan, konuşmasının ardından Tokat Valiliği'ni ve Belediye Başkanlığı ziyaret etmek için salondan ayrıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title