Haberler

Tokat: Bakan Şahin'in Tokat Ziyareti

Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin, "Önceden 2.5 yıl bitmeden erken seçim konuşulurken, şimdi cılız istekler Meclis'te itibar görmüyor" dedi.

Tokat'ın Niksar İlçesi'nde Belediye Sosyal Tesisleri yarı olimpik yüzme havuzunun açılışını yapıp, TOKİ'nin yaptığı 240 konutun anahtar teslimini gerçekleştiren Bakan Şahin'e, Tokat Milletvekilleri Şükrü Ayalan, Resul Tosun, Ergun Dağcıoğlu, İbrahim Çakmak, Zeyid Aslan, Vakıflar Genel Müdürü Yusuf Beyazıd, Tokat Belediye Başkanı Adnan Çiçek, Niksar Kaymakamı Uğur Turan, Niksar Belediye Başkanı İdris Şahin, Turhal Belediye Başkanı Ali Gözen ile çok sayıda bürokrat ve siyasi eşlik etti. Olimpik yüzme havuzunun açılışında konuşan Bakan Şahin, 59. hükümetin 4 yılını geride bıraktığını ifade ederek, "2007 yılına girerken Türkiye geçtiğimiz dönemlerde yaşanan sorunların hiçbirini yaşamıyor. Önceki yıllarda seçimden hemen 2.5 yıl sonra hükümet ortakları birbirine girer, 'İşler yürümüyor', 'her şey ortada kaldı' diyerek erken seçim isterlerdi. Biz 5. yıla girdik, Türkiye artık erken seçim sorunlarını yaşamıyor. Şimdi de 'erken seçime girelim' diyorlar ama halk desteğini bulamıyorlar. Sesleri cılız kalıyor, Meclis'te itibar görmüyorlar" dedi.

Türkiye'nin siyasi ve ekonomik istikrar döneminde olduğunu, 2007'ye de bu istikrarla girildiğini vurgulayan Şahin, iktidara geldiklerinde 15 bin kilometrelik duble yol yapacakları sözünü verdiklerine değinerek, "Hedefin yarısını seçimlere kadar vurmuş olacağız. Kalan kısmını bitirmek için halkımızdan yine bir dönem isteyeceğiz" diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erndoğan'ın, "2007'de yolsuz ve susuz köyümüz kalmayacak" sözünü gerçekleştireceklerini ifade eden Bakan Şahin, 2007 Ocak ayından itibaren 18 yaşına kadar olan çocuk ve gençlerin nüfus kağıtlarıyla gittikleri hastaneden sağlık hizmeti alacaklarını kaydetti.

Niksar Belediye Başkanı İdris Şahin'in yarı olimpik havuzla ilgili tesislerin yapımı için 489 bin 995 YTL istediği Bakan Şahin, ödenek ayıracakları sözü de verdi.

Törende, Niksar Belediye Başkanı İdris Şahin ve Vali Erdoğan Gürbüz de birer konuşma yaptı. Belediye Başkanı İdris Şahin, 1.5 milyon YTL keşif bedelli havuzu 400 bin YTL'ye mal ettiklerini dile getirerek, "Bir yıldır faaliyette olan havuzu 4 ay gibi kısa bir sürede bitirdik. Maliyetin 200 bin YTL'sini bakanlığımız karşıladı. Bakanımız Mehmet Ali Şahin'e teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Vali Erdoğan Gürbüz ise, Tokat'ta KÖYDES ödeneğiyle İl Özel İdaresi imkanlarını birleştirerek toplam 40 milyon YTL ile 2006'da köylerde 340 kilometre asfalt yapıldığını, bu rakamın tarihi rekor olduğunu ve 171 köyün de içme suyuna kavuşturulduğunu ifade etti. Gürbüz, 18 köyün içme suyu sorununun çözümünü gerçekleştiren Niksar Belediye Başkanı İdris Şahin'e teşekkür etti.

Daha sonra TOKİ konutlarının anahtar teslimi gerçekleştirildi. Bakan Şahin, anahtar tesliminde de, şunları söyledi:

"Türkiye'nin şu anda 2.5 milyon civarında konut ihtiyacı var. Ancak yüzde 10'unu TOKİ yapıyor. Geriye kalan yüzde 90'ı özel sektör inşa etmeli. Hükümet olarak bu alanın özel sektör tarafından doldurulmasını istiyoruz. Ancak, öncü rolü TOKİ yapıyor. İnşaat sektöründe TOKİ kaliteyi ve çıtayı yükselterek örnek teşkil ediyor."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Turgay Şirin kimdir? Memleket Partisi Ardahan Çıldır Belediye Başkan Adayı Turgay Şirin Kaç yaşında, nereli? Yıldırım Öztuğ kimdir? Memleket Partisi Afyonkarahisar Dazkırı Belediye Başkan Adayı Yıldırım Öztuğ Kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yakaryılmaz kimdir? Memleket Partisi Adıyaman Yaylakonak Belediye Başkan Adayı Hüseyin Yakaryılmaz Kaç yaşında, nereli? Hayriye Yıldız kimdir? Zafer Partisi Isparta- Atabey Belediye Başkan adayı Hayriye Yıldız kaç yaşında, nereli? Berat Doğan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Aksu Belediye Başkan adayı Berat Doğan kaç yaşında, nereli? Oğuz Emre Gökal kimdir? Zafer Partisi Hatay- Yayladağı Belediye Başkan adayı Oğuz Emre Gökal kaç yaşında, nereli? Akaryakıt fiyatları 3 haneli rakamlara mı çıkıyor? Cumhurbaşkanlığı ne dedi? Suphi Yıldız kimdir? Zafer Partisi Hatay- Samandağ Belediye Başkan adayı Suphi Yıldız kaç yaşında, nereli? Salih Savaşlı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Reyhanlı Belediye Başkan adayı Salih Savaşlı kaç yaşında, nereli? Abdullah Kadayıf kimdir? Zafer Partisi Hatay- Payas Belediye Başkan adayı Abdullah Kadayıf kaç yaşında, nereli? Serhan Yıldırımhan kimdir? Zafer Partisi Hatay- Kırıkhan Belediye Başkan adayı Serhan Yıldırımhan kaç yaşında, nereli? Cengiz Kırgın kimdir? Zafer Partisi Hatay- İskenderun Belediye Başkan adayı Cengiz Kırgın kaç yaşında, nereli? SURİVOR KİM ELENDİ? Survivor All Star 2024 adaya kim veda etti? OY SAYIMINDA İFTAR MOLASI OLACAK MI? YSK iftar arası kararında ne dedi? Vatandaşa yumruk atan Belediye Başkanı kim? Vatandaşa neden yumruk attı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title