Haberler

Tokat: ABD Büyükelçiliği Diplomatı Bobrow Tokat'ta

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği Siyasal Bölüm Diplomatı Christina Bobrow, "PKK Bir Terörist Örgüttür. Muhatap Alınan Bir Taraf Değildir. Kendileriyle Bu Konular Görüşülmez. Sadece Silahı Bırakmakları Gerekir. Herhangi Bir Şekilde Kimle Ne Yapacakları Konusunda Karar Veremezler" Dedi.

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği Siyasal Bölüm Diplomatı Christina Bobrow, ''PKK bir terörist örgüttür. Muhatap alınan bir taraf değildir. Kendileriyle bu konular görüşülmez. Sadece silahı bırakmakları gerekir. Herhangi bir şekilde kimle ne yapacakları konusunda karar veremezler'' dedi.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Ankara Büyükelçiliği'nde Siyasi Bölüm Diplomatı olarak görev yapan Christina Bobrow, Tokat'ta bir dizi ziyarette bulundu. Kendi kullandığı makam aracıyla valilik binası önüne gelen Christina Bobrow, burada Özel Kalem Müdürü Yılmaz Demirci tarafından karşılandıktan sonra Vali Erdoğan Gürbüz'ü ziyaret etti. Christina Bobrow'a tercümanı Süheyla Taylan eşlik etti.

Basına kapalı olarak devam eden görüşme sonunda Vali Gürbüz, Bobrow ile birlikte basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Bobrow, ABD'yi temsil eden bir diplomat olarak ülkesinin Türkiye ile çok yakından ilgilendiğini belirterek, bir ülkeyi tanımak için Ankara'da kalmanın yeterli olmadığını, bu nedenle gezi programı yaptığını kaydetti. Bobrow, "Bir ülkeyi tanımak için Ankara'da kalmak yeterli olmuyor. Ankara dışına çıkarak diğer illeri ziyaret etmek gerekiyor. Bugün burada Tokat'ta bulunduğum için çok mutluyum. Sayın Vali'ye ilgilerinden dolayı teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Bir gazetecinin, görüşmede terör konusunun gündeme gelip gelmediğine ilişkin sorusu üzerine Bobrow, ''Terör konusunda görüşmedik. Ekonomik konuları ele aldık'' diye konuştu. Bobrow, PKK'nın bir terör örgütü olduğunu ifade ederek, "Sorgusuz sualsiz silah bırakmalı ve Türk yetkililerine teslim olmalıdırlar. Türkiye'nin terörizm konusunda küresel olarak bizim sürdürdüğümüz mücadeleye verdiği destek için teşekkür ederiz. PKK bir terörist örgüttür. Muhatap alınan bir taraf değildir. Kendileriyle bu konular görüşülmez. Sadece silahı bırakmakları gerekir. Herhangi bir şekilde kimle ne yapacakları konusunda karar veremezler" şeklinde konuştu.

Vali Gürbüz ise terör konusunda Türkiye'yi destekleyen ülkelerin başında ABD'nin yer aldığını söyledi. Vali Gürbüz, elinde silahla dağa çıkanın dünyanın neresinde olursa olsun terörist muamelesi görmekte olduğunu ifade ederek, "ABD zaten terör listesi konusunda çok hassastır. PKK 30 bin kişinin katili, terör listesinin başında yer almaktadır. Terörden en büyük zarara gören ülkelerin başında Türkiye gelmektedir. Terörle bölgesel değildir, uluslararasıdır. Uluslararası mücadele edilmeli. Bugün bize yarın bir başkasına olur. Onun için terörün dini, imanı olmaz. Terörün terör muamelesi görmesi lazımdır. Senin teröristin iyi benim teröristim kötü anlayışını kabul etmek mümkün değildir. Terör bir insanlık suçudur. Kime zarar vereceği belli olmuyor. Yüzyılın vebası terörizmdir" açıklamasında bulundu.

ABD Büyükelçiliği Siyasal Bölüm Diplomatı Bobrow, Vali Gürbüz'e yaptığı ziyaretin ardından yürüyerek geçtiği Tokat Belediyesi'nde Başkan Adnan Çiçek'i ziyaret etti. Bobrow, Başkan Çiçek'le görüşmesinde Türkçe konuşmaya gayret gösterdi. Christina Bobrow, 2 ay önce göreve başladığını, öğrencilik yıllarının Türkiye'de geçtiğini, Türkçe'sinin iyi olduğunu kaydetti.

Başkan Çiçek ise kentle ilgili olarak verdiği bilgilerin ardından Bobrow'a ziyaretinin anısına bakır ibrik hediye etti. Bobrow'un Tokat'ta siyasi parti temsilcileri ile yapacağı görüşmelerden sonra Ankara'ya döneceği kaydedildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title