Haberler

Tog Üyesi Öğrencilerin Kitap Okuma Etkinliği Sürüyor

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde (Yyü) Bir Grup Toplum Gönülleri Vakfı (Tog) Üyesi Öğrenci, Toplumsal Duyarlılığı Geliştirmek Amacıyla "Kitap Okuyoruz" Sloganıyla Başlattıkları Kitap Okuma Etkinliği Devam Ediyor.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde (YYÜ) bir grup Toplum Gönülleri Vakfı (TOG) üyesi öğrenci, toplumsal duyarlılığı geliştirmek amacıyla "Kitap Okuyoruz" sloganıyla başlattıkları kitap okuma etkinliği devam ediyor.

Toplum Gönülleri Vakfı'na üye 20 kişilik öğrenci grubu, Cumhuriyet Caddesi'nde giydikleri TOG tişörtü ve şapkasıyla oturup bir süre kitap okudu. Okuma bilincinin geliştirilmesi amacıyla düzenledikleri etkinliğin insanları teşvik etmek için yapıldığını ifade eden etkinlik sorumlusu İlkem Turgut, ülkede giderek azalan kitap okuma alışkanlığına dikkat etmek istediklerini belirtti. Tüm Türkiye genelinde meydanlarda bu etkinliğin yapıldığını aktaran Turgut, "Günümüzde hazır bilgiye eğilimin artması, iletişim

araçlarının yanlış kullanılması gibi bir takım sebeplerle kitap okuma alışkanlığı hızla azalıyor. Azalan okuma alışkanlığı ile birlikte araştırmacı kimliğin kaybolması, bilinçli bilgi ediniminden uzaklaşıp hazırcılığa yönelim gibi aksaklıklar da kendini hissettiriyor" dedi.

Etkinliklerinin 2 saat süreceğini de belirten İlkem Turgut, isteyen vatandaşların da kendilerine katılabileceğini kaydetti.

(SER-ŞA-MEF-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title