Haberler

Tobb-Körfez İşbirliği Konseyi 2. İş ve Yatırım Forumu

Bahreyn Başbakanı Halife bin Selman Al Halife, Türkiye ile Körfez İşbirliği Konseyi (KİK) ülkeleri arasında her açıdan ekonomik ortaklık kurulması çağrısında bulundu.

Bahreyn Başbakanı Halife bin Selman Al Halife, Türkiye ile Körfez İşbirliği Konseyi (KİK) ülkeleri arasında her açıdan ekonomik ortaklık kurulması çağrısında bulundu.

Bahreyn resmi haber ajansı BNA'da yer alan habere göre, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Körfez İşbirliği Konseyi Odaları Federasyonu (FGCCC) ve Bahreyn Sanayi ve Ticaret Odası işbirliğinde Bahreyn'in başkenti Manama'da "TOBB-Körfez İşbirliği Konseyi 2. İş ve Yatırım Forumu" düzenlendi.

KİK'in başarılı bir kalkınma tecrübesi olduğunu, Türkiye'nin de bu yönde büyük ilerleme kaydettiğini belirten Al Halife, "Bu tecrübeler, Türkiye ile Körfez ülkelerine, çeşitli meydan okumaların üstesinden gelecekleri, her iki tarafa da fayda sağlayacak başarılı bir ekonomik kalkınma modeli oluşturulmasının önünü açıyor." dedi.

Al Halife, "Taraflardaki aktif yatırım atmosferinden en azami düzeyde fayda sağlanacak şekilde Türkiye-KİK ekonomik ortaklığının kurulması" çağrısında bulundu.

İki gün sürmesi beklenen 600 katılımcının hazır bulunduğu forumda, Türkiye ile Körfez ülkelerinin ticari, ekonomik ilişkilerinin geliştirilmesi, iletişim kanallarının güçlendirilmesi, ticaret hacminin arttırılması, yeni yatırım imkanlarının tespit edilmesi hedefleniyor.

Kaynak: AA / Güncel

Körfez İşbirliği Konseyi Bahreyn Türkiye Manama Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title