Haberler

TOBB Konsey Başkanı Nafi Güral:

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Konsey Başkanı ve Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nafi Güral, Terörü Avrupa, Amerika ve Rusya'nın Beslediğini İleri Sürdü.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Konsey Başkanı ve Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nafi Güral, terörü Avrupa, Amerika ve Rusya'nın beslediğini ileri sürdü.

Türkiye'nin yıllardır terörle iç içe yaşadığını belirten Nafi Güral, "Bunun önlenmesi için öncelikle dış mihraklar tarafından beslenmemesi gerekmektedir. Dış mihraklar bu terörü destekledikçe biz bu terör belasından kurtulamayız. Kim veriyor bu silahı bunların eline? Sıradan vatandaşlar olarak çıkın bakalım kendinize silah temin edebiliyor musunuz? Ne kadar paranız olursa olsun temin edemezsiniz. Bu nedenle terörün besleyicisi maalesef Avrupa ve Amerika, hatta biraz da Rusya. Bundan şu çıkıyor, siz ne

kadar güçlü olursanız o kadar kendi başınıza buyruk olursunuz. Gücünüz olmadığı sürece bu tür düşmanlıklara muhatap olursunuz. Türkiye'nin ekonomisini geliştirmek terörün önlenmesi için en önemli unsurlardandır, bunu mutlak surette becermek ve başarmak zorundayız. Bir siyasi ortama girdik. Bu ortamda yaşadıklarımız sade vatandaşları çok üzüyor. Çünkü siyaset çok yanlış platformlarda yapılıyor. Dün camide siyaset yapılmasına kızanlar, bugün kendileri aynı camide siyaset yapıyorlar. Demek ki neresi olursa

olsun, hangi siyasi görüş olursa olsun, fırsat bulduklarında camileri bir siyasi arena olarak kullanıyorlar. Bunları ayıplıyorum ve bunların yaptıklarının memleketi zarara uğrattığını bir defa daha söylemek istiyorum. Bunun için biz oda olarak fazla siyasetle ilgilenmiyoruz" dedi.

Güral, vasıflı siyasetçi yetiştirilmesi hususunda eğitim çalışmaları da yaptıklarını sözlerine ekledi.

(EFE-MŞ-MEF-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title