Haberler

TOBB Etü Öğrencileri İşbaşı Yaptı

TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi'nin (Etü) Türk Yükseköğretim Sistemine Getirdiği ve Öğrencilere Okurken İş Tecrübesi İmkanı Sağlayan Ortak Eğitim Programı 2006-2007 Dönemi Düzenlenen Törenle Başladı.

TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi'nin (ETÜ) Türk yükseköğretim sistemine getirdiği ve öğrencilere okurken iş tecrübesi imkanı sağlayan Ortak Eğitim Programı 2006-2007 dönemi düzenlenen törenle başladı.

TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi'nde düzenlenen törene, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Terörle Mücadele Özel Temsilcisi ve TOBB ETÜ Mütevelli Heyet Üyesi Emekli Orgeneral Edip Başer, TOBB ETÜ Rektörü Prof.Dr. Tahsin Kesici, işadamları ve öğrenciler katıldı. Törende konuşan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Türkiye'yi geleceğe hazırlayacak lider kadrolar yetiştirmek için eğitim işine girdikleri ve TOBB ETÜ'nün 2 yıl gibi kısa bir süre içerisinde birinciliğe yükseldiğini söyledi. Her 100 öğrenciden 11'inin TOBB ETÜ'yü tercih etmesinin bir ayrıcalık olduğunu ifade eden Hisarcıklıoğlu, "Bizim hedefimiz Türkiye'de birincilik değil, dünyanın sayılı ve saygın üniversitelerinden biri olmaktır" dedi. Ortak Eğitim Programı ile öğrencilere okurken iş tecrübesi kazanma imkanı sunulduğunu belirten Hisarcıklıoğlu, şunları kaydetti:

"Babaannem bana 'icat çıkarma' derdi. Biz 'icat çıkarma' diye yetiştirildik. Sac ürettik, 60 gramlık telefon üretmeye bakmıyoruz. Önümüzdeki dönemde kazananlar arasında olmak istiyorsak icad çıkarmalıyız. Bunun için bu üniversiteyi kurduk. Bu programla, çıraklığı okurken yapacağız. Mezun olduktan sonra mühendis olarak işe başlayacaksınız".

TOBB Rektörü Prof.Dr. Kesici de, Ortak Eğitim Programı'nın ABD, Almanya, Kanada gibi sanayileşmiş ülkelerde yıllardır uygulandığını, Türkiye'de de ilk kez TOBB ETÜ tarafından uygulamaya alındığını söyledi. Bu programla, işvereninde eğitimin bir parçası haline geldiğini dile getiren Kesici, üniversite de verilen teorik bilgilerin program sayesinde uygulamaya dönüştüğünü ve öğrencilerin iş hayatına atılmalarından önce büyük bir tecrübe kazandıklarını kaydetti. Törende, öğrenciler adına Makine Mühendisliği 3.sınıf öğrencisi Sefa Yılmaztürk ve işletmeciler adına MÜSAN Makine Yönetim Kurulu Başkanı Azmi Biçkes de birer konuşma yaptı. Biçkes, işletmecilerin yaşadığı kalifiye eleman sıkıntısını dile getirerek, üniversiteler ile işletmeler arasındaki işbirliğinin geliştirilmesini istedi.

ORTAK EĞİTİM PROGRAMI

Türkiye'de ilk kez TOBB ETÜ tarafından uygulanan Ortak Eğitim Programı, sanayinin gereksinimi olan nitelikli insan gücünün yetiştirilmesi, teorik ve pratik eğitimin bütünlük içinde verilmesi ve öğretimde üniversite-sanayi arasındaki denge kurulmasını sağlamak amacıyla geliştirildi. Amacı, üniversite öğrencilerinin eğitim yaşamları sürecinde uygulama ağırlıklı olarak, iş disiplini içinde yetişmelerini ve iş yaşamına hazırlanmalarını sağlamak olan programla, öğrenciler lisans öğrenimlerini sürdürürken, her akademik yılda 4 ay süreyle, alanlarına uygun bir işyerinde deneyim kazanıyor ve öğrendiklerini uygulama olanağı buluyorlar. Öğrenciler bir eğitim-öğretim yılında, iki yarıyıl teorik, bir yarıyıl da pratik eğitim alarak eğitim dönemi boyunca 12 ay süren bir iş deneyimi kazanıyor. Öğrenciler bu deneyimi kazanırken aynı zamanda iş dünyasındaki problemleri üniversiteye aktarabiliyor ya da ortak çalışmalarla çözülebilecek konular hakkında araştırmalar yapabiliyor.

(TAN-MAY-ÖK-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title