Haberler

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu Bolu'da

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Van'daki TOBB İlk ve Orta Okulu'nun kundaklanmasına sert tepki göstererek, "Okul yaktıracak kadar zihniyeti hastalıklı olanların hepsini buradan lanetliyorum" dedi.

Bolu Ticaret ve Sanayi Odası'nın (BTSO) yeni hizmet binası düzenlenen törenle hizmete açıldı. Törene TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, AK Parti Bolu Milletvekilleri Ali Ercoşkun ve Fehm, Küpçü, CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Bolu Valisi İbrahim Özçimen, Düzce Valisi Adnan Yılmaz, Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Emin Semercioğlu, TSO üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Türkiye'nin en modern binalarından birinde hizmet vermeye başlayacak olan Ticaret Sanayi Odası'nın açılışına katılan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Van'da PKK sempatizanları tarafından TOBB İlköğretim Okulu'nun kundaklanmasına sert tepki gösterdi.

Saldırıyı gerçekleştirenleri ve gözleri dönmüş kişilere tepki göstermeyip bahaneler üretenleri de lanetleyen Hisarcıklıoğlu, "Van'da inşa ettiğimiz ve yaklaşık 13 yıl önce yapmış oluğumuz, üç sene önce de hem kapasitesini büyüttüğümüz hem de depreme dayanıklı hale getirdiğimiz Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği İlkokulu'nun kundaklanma haberini aldık. Maddi hasar meydana geldi ve çok şükür can kaybı yaşanmadı. Ama Beni üzen gündem dışı bir hadise var. İki gündür bunu arkadaşlarımla paylaşıyorum. Özellikle çocuklarımızı eğitimden mahrum bırakıp, bunları cahil bırakmaya yönelik okul yaktıracak kadar zihniyeti hastalıklı olanların hepsini buradan lanetliyorum. Bu gözleri dönmüş kişilere tepki göstermeyip bahaneler üretenleri de huzurlarınızda lanetliyorum" diye konuştu.

TOBB olarak eğitime destek vermeye devam edeceklerini ifade eden Rifat Hisarcıklıoğlu, "Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği olarak biz eğitime katkı vermeye devam edeceğiz. Yine Van'da okul yapacağız. Hiç merak etmesinler. Çünkü bizim geleceğimiz gençlerimiz. Bugüne kadar TOBB olarak eğitime verdiğimiz katkı 75 milyon TL oldu. Çünkü her doğru yatırım eğitime yapılan yatırımdır" ifadelerine verdi.

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, konuşmasının ardından iş adamlarına plaket takdim törenine katılarak kentten ayrıldı. - BOLU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Bolu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title