Haberler

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu'ndan Koalisyon Değerlendirmesi

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Zonguldak'ın Ereğli ilçesi Ticaret ve Sanayi Odası'nın (TSO) düzenlediği iftar programına katıldı. Hisarcıklıoğlı iftar programında yaptığı konuşmada hükümetin bir an önce kurulması gerektiğini vurguladı. Hisarcıklıoğlı, Türkiye'nin 2002'de 2009 yılına kadar yüzde 7 büyüme gerçekleştirirken, 2010 yılından sonra büyüme hızının yüzde 2,5-3'lere düştüğünü belirterek bunun da sebebinin hemen hemen her yıl seçim yapılması olduğunu söyledi.

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Kdz. Ereğli TSO tarafından düzenlenen iftar programına katıldı. İftar programına Hisarcıklıoğlu'nun yanı sıra AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Hüseyin Özbakır ile Faruk Çaturoğlu, CHP Zonguldak Milletvekilleri Şerafettin Turpçu ile Ünal Demirtaş, MHP Zonguldak Milletvekili Zeki Çakan, Zonguldak Vali Vekili Kozlu Kaymakamı Ahmet Karakaya, Zonguldak Emniyet Müdürü Osman Ak ve çok sayıda sanayici, tüccar ve işadamı katıldı.

İftar programı sonrası konuşan Kdz. Ereğli TSO Başkanı Yaşar Tetiker TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun Ereğli ve Zonguldak'ın çözülmesi gereken her meselesinde yanlarında olduğunu söyledi. Ereğli'nin ekonomik sorunlarına değinen Tetiker, birlik ve beraberliğin sağlanması halinde meselelerin 48 saat içerisinde çözüme kavuşacağına inandığını dile getirdi.

"BAŞARININ SIRRI BİRLİK VE BERABERLİK"

Tetiker'in ardından söz alan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, AK Parti, CHP ve MHP'nin Zonguldak Milletvekillerinin ayna masada oturmasının kendisini umutlandırdığını söyledi. 7 Haziran seçimlerinde halkın bir irade ortaya koyduğunu ve hiçbir partiye tek başına iktidar olma şansı tanımadığını belirten Hisarcıklıoğlu, hükümetin bir an önce kurulması gerektiğini söyledi. Hisarcıklıoğlu konuşmasında "Benim oturduğum masada çok güzel bir tablo var. Bana hep soruyorlar Gaziantep'in, Kayseri'nin, Denizli'nin, Konya'nın ekonomideki başarısının sırrı ne? Bakınız güzel bir söz vardır; Birlikte rahmet ve bereket, ayrılıkta azap vardır. Bir araya gelirsen rahmeti e bereketi bulursun. Ben Ereğli ve Zonguldak'ın geleceği açısında şu masada çok duygulandım. Zonguldak ve ilçelerine sık sık gelen bir kardeşiniz olarak söylüyorum; şu tabloyu ben uzun süredir Zonguldak'ta göremiyordum. Bu tabloyu sağladıkları için üç siyasi partinin beş milletvekiline huzurlarınızda teşekkür edelim" dedi.

"PEYGAMBERİMİZİN EŞİ TÜCCARDI, KADIN GİRİŞİMCİ SAYIMIZ ARTMALI"

Türkiye'de 2005 yılında kadın girişimciler kurulunu kurduklarında kadın girişimci sayısının yüzde 5 olduğunu, bu gün itibari ile ise bu oranın yüzde 7'ye çıktığını vurgulayan Hisarcıklıoğlu, bu oranında yetersiz olduğunu ifade etti. Kadın girişimcilerin sayısının artması gerektiğini söyleyen Hisarcıklıoğlu, Müslüman olarak hepimizin örnek adlığı peygamberimiz Hz. Muhamet'in eşi H. Hatice'nin Madeine ve Mekke'de o dönemin en büyük tüccarlarından biri olduğunu belirtti. Peygamber efendimizin Hz. Hatice'nin yanında çalıştığını dile getiren Hisarcıklıoğlu, "Eğer ticaret haram olsa, sanayicilik haram olsa peygamber efendimizin seçtiği eşi tüccar olur muydu?" diye sordu.

"KOALİSYON BİR AN ÖNCE KURULMALI"

7 Haziran seçimlerinde en büyük karar mercii olan halkın bir irade ortaya koyduğunu, seçimler sonrasında yeni seçilen 550 milletvekiline millet olarak sorumluluğu devrettiklerini ifade eden Hisarcıklıoğlu, meclisteki 550 milletvekilinin artık üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesini istedi. Hükümetin bir an önce kurulmasını isteyen Hisarcıklıoğlu, "Halk 4 siyasi partiden hiç birine tek başına iktidar olma yetkisi vermedi. 4 siyasi partiye dedi ki 'koalisyon yapın'. Bu koalisyonunda bir an önce yapılmasına ihtiyaç var. Zaman kaybına vaktimiz yok. Ekonomide de bir çok meselemiz var" dedi.

"2010'DAN SONRA HER YIL SEÇİM OLDU, EKONOMİK REFORMLARI YAPAMADIK"

Türkiye'nin 2009 yılında kadar her yıl yüzde 7 büyürken, 2010 yılından sonra ise büyüme hızının yüzde 2,5-3'lere düştüğünü belirten Hisarcıklıoğlu, "2002'den 2009 yılına kadar her yıl yüzde 7 büyüdük. Müthiş bir başarı hikayesi yazdık, tarihi bir başarı yazdık. Şimdi bu oran yüzde 2,5'lara düştü. Yüzde 3'ü konuşamaz hale geldik. Şimdi büyüme oranı nereye düştü biliyormusunuz? Yüzde iki, iki buçuklara. Yüzde üçü bile konuşamaz hale geldik. Bu neyin göstergesi. Türkiye yüzde 3 büyüyor. Ama rakiplerim yüzde 7 büyüyor. Ben bir adım atıyorum. Rakibim iki adım atıyor. Bende bu iki adımı atıyordum. Sebebi nedir? Ekonomideki gereken reformları bir türlü gerçekleştiremedik. Niye gerçekleştiremedik? 2010'dan sonra her yıl seçim vardı. Seçimin olduğu dönemde bunları yapamazsın. Yapısal reform yapamazsın. Onun için hızlı bir hükümet olmazsa olmazımızdır" dedi.

"BİZE EKONOMİDE DÜNYA BİRİNCİLİĞİ YAKIŞIR"

Türkiye'nin 30 yıl önce yıllık ihracatının 3 milyar iken bu gün ise bu ihracatı yarım günde yaptıklarını belirten Hisarcıklıoğlu hedeflerinin ilk olarak ilk 10 ekonomi arasına girmek olduğunu söyledi. Hisarcıklıoğlu konuşmasını şu sözlerle sürdürdü:

"3 milyar dolarlık ihracatın yüzde 97'si tarım ürünleriydi. Sanayi ihracatımız sadece yüzde üçtü. Bu gün 160 milyar dolar ihracat yapıyoruz. 160 milyar dolar ihracatın yüzde 93'ü sanayi malı. Türkiye bu gün İtalya ile Çin'in arasındaki en büyük sanayi devi haline geldi. Tarım ihraç eden ülkeden sanayi malı ihraç eden ülke haline geldik. Bu gün Avrupa'da kullanılan her üç beyaz eşyadan bir tanesini biz üretiyoruz. Avrupa'da satılan her 4 televizyondan bir tanesini biz satıyoruz. Bunları kolay yapmadık. Emek verdik, güç verdik. Ama ufkumuz açıldı. Biz özel sektör olarak diyoruz ki; biz para istemiyoruz, pul istemiyoruz. Benim önümde 18 tane ülke var benden daha zengin. O hangi şartlarda üretiyorsa, hangi şartlarda alıp satıyorsa, anlaşmazlığa düştüğü zaman mahkemede hangi muameleyi görüyorsa, devlet önünde hangi muameleyi görüyorsa bizim tüccarımıza ve sanayicimize de bu fırsatı verin. İlk birinci hedefimiz dünyanın ilk 10 büyük ekonomisi arasında olmak istiyoruz. Türkiye'de bu şartlar sağlanırsa biz ilk 10 büyük ekonomi arasında olur muyuz? Peki bize kaçıncılık yakışır? İlk beş yakışmaz bize, bize birincilik yakışır. Eğer atalarımıza layık olacaksak bize birincilik yakışır. Benim atalarım 16 tane imparatorluk kurmuş, dünyaya hükmetmiş. O atalarımıza layık olacaksak bize birincilik yakışır."

Yapılan konuşmaların ardından Kdz. Ereğli TSO Başkanı Yaşar Tetiker tarafından TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'na üzerinde ismi yazılı olan ve Ereğli'de üretilen el dokuması Elpek Bezi hediye etti. Kürsüye iftar davetine katılan AK Parti, CHP ve MHP'nin Zonguldak Milletvekillerini de davet eden Hisarcıklıoğlu kendilerine kitap hediye etti. Hisarcıklıoğlu toplu fotoğraf çekiminin ardından iftar programından ayrıldı. - ZONGULDAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Zonguldak Türkiye Ereğli Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Mehmed: Fetihler Sultanı 8. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 16 Nisan Salı 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor kim kazandı? 16 Nisan Salı Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Alita: Savaş Meleği filmi oyuncuları kim? Alita: Savaş Meleği filmi konusu, oyuncuları ve Alita: Savaş Meleği özeti! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! KDV'ye zam mı geliyor? Kafelerde KDV'ye zam mı gelecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title