Haberler

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu: "Cumhurbaşkanını Umutlu Gördük"

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Cumhurbaşkanı Gül ile yaptıkları görüşmede kendisini "umutlu" gördüklerini söyledi.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bazı sivil toplum kuruluşu ve meslek odaları temsilcilerini Çankaya Köşkü'nde kabul etti.

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Cumhurbaşkanı Gül ile yaptıkları görüşmede kendisini "umutlu" gördüklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bazı sivil toplum kuruluşu ve meslek odaları temsilcilerini Çankaya Köşkü'nde kabul etti. Görüşmenin ardından heyet adına açıklama yapan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Cumhurbaşkanı Gül'ün farklı düşüncelerin kıran kırana tartışılmaması ve demokrasinin zedelenmemesi şeklindeki görüşlerini ve hassasiyetlerini dile getirdiğini belirtti.

Hisarcıklıoğlu Gül'ün, bir siyasi kaos ortamı varmış gibi düşünülmesinin yanlış olduğunu dile getirdiğini bildirdi. Hisarcıklıoğlu, "Ümitli ve umutlu olduğunu gördük sayın Cumhurbaşkanımızı. Elinden geleni yapacağını da bizlere açıkça ifade etti" diye konuştu.

Görüşmede, toplumda uzlaşma anlayışını güçlendirmeye dönük adımlar atmaya önem verdiklerini Gül'e aktardıklarını söyleyen Hisarcıklıoğlu, sağduyu ve uzlaşma çağrısının toplumun önceliği haline getirilmesi gerektiğini ifade etti.

Gül'ün siyasi parti liderleri ile görüşmelerinin memnuniyet verici olduğunu kaydeden Hisarcıklıoğlu, Cumhurbaşkanı Gül'den bu konudaki inisiyatiflerini sürdürmelerini istediklerini bildirdi.

Hisarcıklıoğlu ayrıca Gül'ün, kendilerinin yaptığı (herkesin bir adım geri atması gerektiği şeklindeki) açıklamayı da desteklediğini belirtti. (ANKA)

(GB/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title