Haberler

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu Açıklaması

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, üniversiteler haricinde eğitime yaptıkları katkının 75 milyon lira olduğunu belirterek, "Çünkü en doğru yatırım, eğitime yapılan yatırımdır" dedi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, üniversiteler haricinde eğitime yaptıkları katkının 75 milyon lira olduğunu belirterek, "Çünkü en doğru yatırım, eğitime yapılan yatırımdır" dedi.

Hisarcıklıoğlu, Bolu Ticaret ve Sanayi Odası'nın yeni hizmet binasının açılış töreninde yaptığı konuşmada, Van'da yaptırdıkları ilköğretim okulunun kundaklandığını, çok üzüldüklerini belirterek, saldırıyı gerçekleştirenleri kınadı.

Eğitime katkılarının devam edeceğini, Van'da ve Bolu'da okul yaptıracaklarını ifade eden Hisarcıklıoğlu, "TOBB olarak eğitime verdiğimiz katkı üniversiteler haricinde 75 milyon TL civarındadır Çünkü en doğru yatırım, eğitime yapılan yatırımdır. Nüfusumuzun yarısı 28,5 yaş altındadır. Nüfusumuzu iyi yetiştirebilirsek, işte geleceğimiz, bizim petrolümüz, doğalgazımız olacak" diye konuştu.

Türkiye'de nüfusun yarısından fazlasını kadınların oluşturduğuna dikkati çeken Hisarcıklıoğlu, 1 milyon 500 milyon işletmedeki kadın girişimci sayısının yüzde 6 olduğunu, aslında oranın yüzde 50 olması gerektiğini kaydetti.

"Bir ülke ne kadar girişimci sayısını artırırsa o kadar zengin olur" diyen Hisarcıklıoğlu, Almanya ve Japonya'nın 70 yıl önce, 2. Dünya Savaşı'nda dümdüz olduğunu, her iki ülkenin de girişimciler sayesinde küllerinden doğduğunu bildirdi.

Almanya ve Japonya'nın girişimcileri sayesinde dünyanın 3. ve 4. büyük ekonomisi konumuna geldiğine işaret eden Hisarcıklıoğlu, nüfusa oranla Türkiye'nin Japonya'daki girişimcilerin 4 kat gerisinde olduğunu anlattı.

Hisarcıklıoğlu, şöyle devam etti:

"Ne olur, çocuklarınızı girişimci olarak yetiştirin çünkü 'girişimci' demek, 'yarın en az bir kişiye iş ve AŞ veren' demek. Hem kendi işini kurtarıyor hem de yanında bir kişiyi daha kurtarıyor. 'İnsanların en faydalısı, insanlara faydalı olandır' diyoruz. Cennetle müjdelenen meslek gurupları içinde bir tek tüccarlar vardır.

Eğer düzgün tüccarsanız, teraziniz doğruysa şehitler mertebesindesiniz. Yapmış olduğunuz işin önemi bu kadar büyük."

-UMEM Projesi-

Hisarcıklıoğlu, Çalışma ve Sosyal Güvelik Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, İş-Kur, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi ve Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) işbirliğiyle "Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri

(UMEM) Beceri 10" projesini başlattıklarını anımsatarak, Türkiye'deki işsizlik sorununa çözüm getirmek için çalıştıklarını söyledi.

Projeyle mesleği olmayan kişileri meslek sahibi yapmak istediklerini vurgulayan Hisarcıklıoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

"Proje kapsamında katılımcılara 3 ay eğitim veriyoruz. 3 ay boyunca günlük 20 TL veriyoruz ve sağlık sigortası yapıyoruz. Eğitim tamamlandıktan sonra iş adamlarına bu arkadaşlarımızı istihdam etmelerini söylüyoruz. Ondan sonra da günlük 25 TL veriyoruz ve sağlık sigortası yapıyoruz. 6 ay sonra iş adamına soruyoruz ve olumlu cevap alırsak sertifika veriyoruz.

İş adamımız da bu arkadaşımızı istihdam ediyor. Özel sektör olarak en büyük şikayetimiz, istihdam üzerindeki vergi yükleriydi. Dünyada şampiyonuz bu noktada. En yüksek istihdam üzerindeki vergiyi biz ödüyoruz."

Muhabir: Zafer Göder - Abdülhamid Hoşbaş

Yayıncı: Kemal Kaymak - BOLU

Kaynak: AA / Yerel

Türkiye Japonya Bolu Yerel Haberler

title