Haberler

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu Açıklaması

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, "Bu yılın ikinci çeyreğinde yüzde 5.1'lik bir büyüme var. Baktığınız zaman OECD ülkeleri içerisinde ülke olarak elde ettiğimiz en yüksek üçüncü büyüme rakamı. Bunda müthiş bir başarı var." dedi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, "Bu yılın ikinci çeyreğinde yüzde 5.1'lik bir büyüme var. Baktığınız zaman OECD ülkeleri içerisinde ülke olarak elde ettiğimiz en yüksek üçüncü büyüme rakamı. Bunda müthiş bir başarı var." dedi.

Hisarcıklıoğlu, programı kapsamında geldiği Tekirdağ'da Vali Mehmet Ceylan'ı makamında ziyaret etti.

Valilik ziyaretinin ardından Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) tarafından kentteki bir otelde düzenlenen Tekirdağ'ın yıldızları müşterek ödül töreni ile TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi temel atma törenine katılan Hisarcıklıoğlu, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin bu yılın ikinci çeyreğinde gerçekleşen yüzde 5.1'lik büyüme ile Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütüne (OECD) üye ülkeler içerisinde en hızlı büyüyen üçüncü ülke olduğunu söyledi.

İş dünyasında sorunları tespit etmenin ve bunlara çözüm bulmanın önemli olduğuna vurgu yapan Hisarcıklıoğlu, şöyle devam etti:

"Bu yılın ikinci çeyreğinde yüzde 5.1'lik bir büyüme var. Baktığınız zaman OECD ülkeleri içerisinde ülke olarak elde ettiğimiz en yüksek üçüncü büyüme rakamı. Bunda müthiş bir başarı var. Peki bunu nasıl elde ettik. Türk özel sektörü sayesinde yaptık. Türk özel sektörünün meselelerine çözüm bulan hükumet var. Kimden geldi bu sorunlar? Sorunlar bize, 365 oda ve borsa başkanına geldi. Sizler onlara ilettiğiniz sorunları bana ilettiler. Ben de Cumhurbaşkanına, Başbakana ve bakanlarımıza ilettim. Onlar da bir çözüm buldular. Son yedi ayda ne götürdük ne talep ettik neler yapıldı. Bunun sonucu olarak da OECD ülkeleri içerisinde en hızlı büyüyen üçüncü ülke olduk. Bu öyle basit hadi büyüdük demekle büyünmüyor. Mühim olan tabanda, iş dünyasının sorunlarını tespit etmek ve bunlara çözüm bulmak. Bulduğun çözümü de düzgün bir lisanla bu işi çözecek iradeye götürüp anlatmak. Bu işin formülü, sırrı burada. Benim oda borsa başkanlarımdan Allah razı olsun."

İş dünyası olarak en çok şikayetlerinin istihdam üzerindeki vergi olduğunun altını çizen Hisarcıklıoğlu, şunları kaydetti:

"En çok şikayetimiz ne iş dünyası olarak? Tüm Türkiye'de yapılan anketlerde çıkan sonuç istihdam üzerindeki vergi yüküdür. Haklı mıyız bunda? Yüzde yüz haklıyız. Dünyada şampiyonuz. Bir adam istihdam ettiğin zaman 1400 lira işçimizin eline geçerken, bize maliyeti 2200 lira. Dünyada böyle bir şey yok. Ben diyorum bir işçinin maliyeti 2200 lira işçi diyor ki elime 1400 lira geçiyor. Aradaki para vergi. Bunu şubat ayında Cumhurbaşkanımıza bulunduğumuz ekonomi şurasında anlattık. (Tamam ben bunu çözeceğim ama siz de bana söz verin bir milyon 5 yüz bin üyemiz var diyorsunuz en az bir yılın sonunda bu kadar adam istihdam edeceksiniz) dedi. Oda borsa başkanlarımız tamam dedi, ben de tamam dedim. Değerli kardeşlerim bir seneyi bulmadan, Türk özel sektörü olarak bir milyon 6 yüz bin Türkiye genelinde yeni istihdam sağladık. Bu dünya çapında bir rekor. Bu Türk özel sektörünün bir başarı hikayesidir."

Konuşmanın ardından yüksek vergi veren sanayicilere plaket verildi.

Törene Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, AK Parti Tekirdağ Milletvekilleri Metin Akgün ve Mustafa Yel, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, Ticaret ve Sanayi Odası Cengiz Günay, iş adamları ve protokol üyeleri katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Tekirdağ Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title