Haberler

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu."74 Milyonun Mutabakatını Temin Edecek Yeni Bir Anayasayı Bu Meclisimiz...

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, "74 milyonun mutabakatını temin edecek yeni bir anayasayı bu meclis yazacak."

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, "74 milyonun mutabakatını temin edecek yeni bir anayasayı bu meclis yazacak. Ondan sonra başta Siyasi Partiler ve Seçim Yasası olmak üzere diğer yapısal reformları ancak bunun üzerine kurgulayabiliriz" dedi.

Hisarcıklıoğlu, Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası'nda, vergi ve ihracat rekortmenleri ile 49 yılını dolduran üyeler için düzenlenen ödül töreninde yaptığı konuşmada, geçen yıl 1 milyon 300 bin kişiye istihdam sağladıklarını söyledi.

İnşaatın temelden başladığı gibi ülkedeki ekonomik sistemi daha iyiye götürmenin temelinin de yeni bir anayasadan geçtiğini belirten Hisarcıklıoğlu, şöyle devam etti:

"Ülkemizin ekonomisi güçlü, demokrasisi kaliteli olsun istiyorsak yeni bir anayasayı bu meclisimiz yapmak zorunda. Çünkü hepimize söz verdiler. Şimdi biz diyoruz ki vatandaş olarak, '4 parti bir araya gelin, bu yeni anayasayı yazın.' Bakın doğru bir temel üzerinde bir araya geldiler. Oylarının çokluğuna, azlığına bakmadan mecliste yeni bir uzlaşma komisyonu oluşturuldu. Her siyasi parti eşit sayıda temsil ediliyor. 74 milyonun mutabakatını temin edecek yeni bir anayasayı bu meclisimiz yazacak. Ondan sonra başta Siyasi Partiler ve Seçim Yasası olmak üzere diğer yapısal reformları ancak bunun üzerine kurgulayabiliriz."

-"Yılda 32 milyon turisti misafir ediyoruz"-

Hisarcıklıoğlu, ülkenin geleceğinden umutlu olduğunu anlatarak, 30 yıl önce ülkenin toplam yıllık ihracatı olan 3 milyar doların bir haftada gerçekleştirildiğini kaydetti.

Hisarcıklıoğlu, şöyle konuştu:

"Bugün Türkiye, İtalya ile Çin arasındaki en güçlü sanayi devi olan ülke haline geldi. Bunu kim yaptı- Bizim neslimiz yaptı. Bugün Avrupa'da satılan her 4 beyaz eşyadan biri Türk malıdır. Her 3 televizyondan biri Türk malıdır. Dünyada müteahhitlik sektörü açısından ikinciyiz. Turizmde 30 yıl önce esamemiz okunmazken Türkiye olarak bugün yılda 32 milyon turisti misafir ediyoruz. Neredeyse nüfusumuzun yarısı kadar turist geliyor Türkiye'ye. Turizmde dünya yedincisiyiz. Bugün ihracatımızın yüzde 60'ı Avrupa Birliği üyesi ülkelerine ise bunu biz yaptık, işçilerimizle yaptık."

AK Parti Kırıkkale Milletvekili ve TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Oğuz Kağan Köksal da bir bölgenin kalkınmasının, herkesin taşın altına elini koymasından, fikir birliği yapmasından geçtiğini ifade etti.

Partisinin 3 kez üst üste seçimleri artan oy oranıyla kazanıp bu günlere geldiğine dikkati çeken Köksal, şunları söyledi:

"12 Haziran seçimlerinde, seçim beyannamemizde kamuoyuna bir sözümüz vardı. Dedik ki, 'Biz artık sivil, demokratik, vatandaşını düşünen, insan haklarına saygılı ve Türkiye'yi çağdaş medeniyet seviyesinin üzerine çıkaracak bir anayasa yapacağız.' Bunu şehirde de köyde de söyledik. İktidara gelir gelmez bu çalışmayı başlattık. Diğer partilerle eşit şartlar altında bu çalışmayı sürdürüyoruz. İnşallah oralardan çıkan mutabakatla çıkacak metin kamuoyuna referandum olarak sunulacak. Milletimizin kabulünden sonra Türkiye'ye yepyeni bir düzene veya yepyeni bir başlangıca ilerleyecek. Geçmişteki hep o kirli sayfaları, o altına imza atmaları, birtakım muhtıralarla şapkaları alıp gitmeleri, artık Türkiye bir tarafa bırakacak ve geleceğe umutla bakacak."

Konuşmaların ardından, ihracat ve vergi rekortmenleri ile 49 yılını dolduran oda üyelerine ödülleri verildi.

- KIRIKKALE

Kaynak: AA / Yerel

Oğuz Kağan Köksal Kırıkkale Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Hasan Can Kaya ameliyat mı oldu? Hasan Can Kaya'nın sağlık durumu nedir? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 20 NİSAN | Baraj doluluk oranı seviyesi nedir? İstanbul'da sağanak yağışlar barajları nasıl etkiledi? Resmi Gazete bugün (20 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Konyaspor - Alanyaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Konyaspor - Alanyaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir? İstanbulspor küme mi düştü? İstanbulspor küme düşecek mi, son durum ne? Hasan Can Kaya sağlık durumu nasıl? Hasan Can Kaya sakatlandı mı, neden sakatlandı? Hasan Can Kaya hastalığı ne? Kargolar Cumartesi açık mı 2024? Kargolar Cumartesi günü çalışıyor mu, dağıtım yapıyor mu? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 20 Nisan Cumartesi Survivor yeni bölüm! AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 20 Nisan! Malatya deprem mi oldu? SON DAKİKA az önce Malatya'da deprem mi oldu, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 20 Nisan Malatya depremi! Ihlara Vadisi nerede? Ihlara Vadisi hangi şehirde, ilde? Ihlara Vadisine nasıl, nereden gidilir? Gaziosmanpaşa Belediyesi hangi parti? Gaziosmanpaşa Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı kaç kaç? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı bitti mi, ilk yarı mı, ikinci yarı mı? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı hangi kanalda, saat kaçta? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı şifreli mi, nereden izlenir? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title