Haberler

Tobav ve Günay, Devlet Tiyatrosu Yasası'nın Düzenlenmesinde El Ele Verecek

Devlet Tiyatroları, Opera ve Balesi Çalışanları Vakfı, (TOBAV) Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'la bir araya geldi.

Devlet Tiyatroları, Opera ve Balesi Çalışanları Vakfı, (TOBAV) Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'la bir araya geldi. TOBAV'ın Bakan Günay'ı ziyaretinde gündemi, Devlet Tiyatrosu Yasası oluşturdu.

TOBAV Genel Başkanı Tamer Levent ANKA'ya yaptığı açıklamada bir saati aşan görüşmede, Bakan Günay'a en başta Devlet Tiyatrosu ve Devlet Opera ve Balesi'nin özel bir yasaya kavuşturulması taleplerini ilettiklerini belirtti. Levent, "TOBAV'ın kültür alanında en eski aynı zamanda yeni yapılanma projeleri üreten tek kuruluş olduğunu Sayın Bakan'a anlatmaya çalıştık. Tabi ki Devlet Tiyatroları Yasası'nı gündeme getirip yasa ile oyuncunun memur sayılması yanılgısından bahsettik. Bu bakımdan bağlı olduğu 657'den çıkartılıp Devlet Tiyatroları'nın özel bir yasası olması gerektiğini anlattık" diye konuştu. Levent, Bakan Günay'ın da TOBAV'ın bu düşüncelerine katıldığını, isteklerini olumlu karşıladığını kaydetti. Levent, Günay'ın "Biz, devlet olarak kendimize bağlı olan kuruluşlara yaptığımız sanatsal desteği, özel kurum ve kuruluşlara yaparsak bu alanda daha fazla gelişme olacağını tahmin ediyorum, ama ben bunu ne zaman telafuz etsem Devlet Tiyatroları, Devlet Opera ve Balesi'ni kapatmak istediğim varsayıldı, ben bunu söylediğim zaman yanlış anlaşılıyorum" dediğini ifade etti.

Levent, konu ile ilgili Bakanla birlikte çalışmak, Bakanlıkta oluşturulacak belki bir "beyin fırtınası grubu"yla Bakana destek olmak, siyaseten hiçbir konuyu devreye sokmaksızın, görüş beyan etmek ve proje oluşturmak istediklerini dile getirdiklerini söyledi.

Levent, bunun üzerine Günay'ın "Çalışmalarınızı dosya haline getirin, tekrar bir araya gelelim" dediğini söyledi. (ANKA)

(GO/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title