Haberler

Tnt, Brezilyalı Expresso Mercbrio'yu Satın Aldı

Tnt, Brezilya'nın Lider Yurt İçi Dağıtım Şirketi Expresso Merccrio S.a. Hisselerinin Yüzde 100'ünü Satın Aldı.

TNT, Brezilya'nın lider yurt içi dağıtım şirketi Expresso MercCrio S.A. hisselerinin yüzde 100'ünü satın aldı.

TNT'den yapılan açıklamada, bu birleşmenin TNT'ye Güney Amerika'daki hava ve kara yolu ağlarını genişletmek için ideal bir platform sağlayacağı bildirildi.

Expresso MercCrio S.A. Brezilya pazarında yüzde 15'lik bir paya sahip ve 2006 yılında yaklaşık 190 milyon Euro'luk cirosuyla sektör lideri konumunda bulunuyor. Pazar liderliğini, kaliteli hizmeti ve izlediği yol ile edinen MercCrio, Güney ve Güneydoğu Brezilya'da 3 bin 300 noktayı birleştiren en geniş ağa sahip. TNT, MercCrio'nun 6 binin üzerinde çalışan, 101 depo ve 2 bin 44 araçlık gelişmiş dağıtım ağı ve müşteri tabanı ile Güney Amerika'da konumunu güçlendirmeyi hedefliyor.

Birleşme TNT'ye Şili, Arjantin ve Uruguay'la olan bağlantılar üzerinden bütünleşme sağlarken, MercCrio müşterileri de TNT'nin sunacağı geniş ürün yelpazesinden yararlanabilecek. Ayrıca, MercCrio'nun yurt içi ve TNT'nin uluslar arası hava ve kara yolu ağının TNT çatısı altında bütünleşmesi müşterilere global bir erişim imkanı sağlayacak.

TNT CEO'su Peter Bakker, Çin ve Hindistan'dan sonra Brezilya gibi çok hızlı bir şekilde gelişen bir pazarda yaptıkları yatırımla ilgili açıklamasında, "MercCrio'nun yurt içi ile bizim uluslar arası hava ve yol ağı kapasitelerini bütünleştirmek, büyüme üzerinde yoğunlaşma stratejilerinin şekillendirilmiş halidir" dedi.

TNT'nin Ekspres Başkanı Marie-Christine Lombard, Brezilya'da gerçekleşen satın almanın TNT'nin stratejik hedeflerine ve yükselen piyasalarda bir numara olma amacına ulaşmada önemli bir adım olduğunu bildirdi.

TNT N.V. dünya çapında posta ve ekspres teslim ihtiyaçları konusunda geniş hizmet seçenekleri sunuyor. Merkezi Hollanda'da bulunan TNT, Avrupa ve Asya'da etkin taşımacılık alt yapıları sağlamakta ve operasyon performansını maksimum düzeye çıkarmak amacıyla faaliyetlerini dünya çapında genişletmektedir. TNT, 200 üzerinde ülkede hizmet veriyor ve 128.000'den fazla çalışanı bulunuyor. 2006 yılının ilk yarısında TNT, 5,3 milyar Euro gelir açıklamıştır. TNT N.V. Amsterdam ve New York borsalarında halka açık bir şirket olarak işlem görmektedir. TNT, sosyal sorumluluklarının bilincindedir ve dünyadaki açlık ve çevre kirliliği ile mücadele etmek amacıyla Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı ve Birleşmiş Milletler Çevre Programı ile ortaklıklar kurmuştur.

(CHT-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title