Haberler

TMSF, Unıversal Yatırım Holding'e El Koydu

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Demirel Grubu'nun Egebank Zararlarından Dolayı Fona Olan Borçlarının Tahsilini Teminen, Universal Yatırım Holding Aş'nin Yönetim ve Denetimini Devraldı.

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Demirel Grubu'nun Egebank zararlarından dolayı fona olan borçlarının tahsilini teminen, Universal Yatırım Holding AŞ'nin yönetim ve denetimini devraldı.

TMSF yetkilileri, el koyduğu Universal Yatırım Holding'in, İstanbul Ticaret Sicil Memurluğu kayıtlarındaki Esentepe Kasap Sokak Eser İş Merkezi 16 numaradaki adresine baskın düzenledi. Basın mensuplarıyla, Esentepe'deki TMSF'den yürüyerek Eser İş Merkezi'ne gelen TMSF ekipleri, şirketin söz konusu adreste bulunmadığını tespit etti.

TMSF avukatı Semih Karadeniz, gazetecilere yaptığı açıklamada, yaptıkları işlemlerle Egebank'ın hakim ortaklarına ulaşmaya çalıştıklarını belirterek, şöyle konuştu:

''Devralma işlemini gerçekleştirmek üzere bugün şirketin İstanbul Ticaret Sicil Memurluğu kayıtlarındaki tek adresi olan ve istihbarat çalışmalarımız sonucu başkaca bir adrese ulaşamadığımızdan Esentepe Kasap Sokak Eser İş Merkezi 16 numara 64-65'teki adresine geldik. Adreste yaklaşık 6 yıldır şirket ve grupla ilgisi olmayan bir firmanın bulunduğunu tespit ettik. Bu haliyle Universal Yatırım Holding AŞ'nin tıpkı İzmir'deki Föy Otomotiv Sanayi ve Ticaret AŞ gibi içi boş ve kağıt üstünde bir şirket olduğunu tespit etmiş bulunmaktayız.''

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title