Haberler

TMSF'nin Merkez ve Bilgin Grubu Medya Şirketlerini Devralması

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'ndan (TMSF) Yapılan Yazılı Açıklamada, "Etibank A.ş. Hakim Ortağı Dinç Bilgin ile Turgay Ciner Arasında İmzalanmış Olan Gizli Sözleşmelerin Yeni Ortaya Çıkması Sonucunda, Bilgin ve Merkez Grubu'nun Medya Sektöründe Faaliyet Gösteren 63 Adet Şirketinin Yönetim ve Denetimleri 5411 Sayılı Bankacılık Kanunu'nun İlgili Hükümleri Uyarınca TMSF Tarafından Devralınmıştır"...

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'ndan (TMSF) yapılan yazılı açıklamada, "Etibank A.Ş. hakim ortağı Dinç Bilgin ile Turgay Ciner arasında imzalanmış olan gizli sözleşmelerin yeni ortaya çıkması sonucunda, Bilgin ve Merkez Grubu'nun medya sektöründe faaliyet gösteren 63 adet şirketinin yönetim ve denetimleri 5411 Sayılı Bankacılık Kanunu'nun ilgili hükümleri uyarınca TMSF tarafından devralınmıştır" denildi.

TMSF'den yapılan yazılı açıklamada ayrıca, ''Etibank A.Ş'nin hakim ortağı Dinç Bilgin ile Merkez Grubu'nun doğrudan veya dolaylı hakim ortağı Turgay Ciner arasında imzalanan 1 Ekim 2002 tarihli lisans sözleşmeleri, Fon ile Medya grubu arasında imzalanan 17 Kasım 2003 tarihli ve Fon, Medya ve Merkez Grubu firmaları arasında imzalanan 3 Mayıs 2005 tarihli protokollerin imzası aşamasında mevcut olduğu halde protokol taraflarınca Fon'un bilgisinden gizlenen 12 Haziran 2002 tarihli protokol ve 8 Ağustos 2002 tarihli sözleşmeler, Fon tarafından muvafakat verilen satış ve devir protokollerini geçersiz hale getirmiştir. Bu hukuki durum karşısında, Dinç Bilgin'in Merkez Grubu da dahil olmak üzere yukarıda zikredilen protokollere konu mal, hak ve varlıklardan oluşan tüm medya sektöründe Turgay Ciner ile ortak olduğu, 1 Ekim 2002 tarihli ilk lisans sözleşmelerinden itibaren başlayan bu sürecin tamamında ortak hareket ettikleri, hileye dayalı ve muvazaalı işlemlerle Fon'u yanılttıkları belgelenmiştir. Bu nedenle, 5411 sayılı Bankacılık Kanununun ilgili hükümleri gereğince Medya Grubu (Dinç Bilgin Grubu) ve Merkez Grubu şirketlerinin temettü hariç ortaklık hakları ile yönetim ve denetimleri fon tarafından devralınmıştır'' ifadeleri yer aldı.

Yapılan açıklamanın ardından Beşiktaş'ta bulunan ATV ve Sabah Gazetesi binası önüne bilgi almak için basın mensupları akın etti. TMSF yetkililerinden yaklaşık 15 kişinin de binada bulunduğu öğrenildi.

(RC-OK-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title