Haberler

TMSF, Derby Lastik İçin Pazarlığa Hazırlanıyor

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun (TMSF), Bugün Satışa Çıkardığı, 1.4 Milyon Dolar Muhammen Bedele Sahip, Derby Lastik Ticari ve İktisadi Bütünlüğü'ne Yeterli Teklif Gelmedi. Fon Kurulu İhaleye Pazarlıkla Devam Etme Kararı Alırsa, 19 Ocak 2007 Tarihinde Pazarlık Yapılacak.

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun (TMSF), bugün satışa çıkardığı, 1.4 milyon dolar muhammen bedele sahip, Derby Lastik Ticari ve İktisadi Bütünlüğü'ne yeterli teklif gelmedi. Fon Kurulu ihaleye pazarlıkla devam etme kararı alırsa, 19 Ocak 2007 tarihinde pazarlık yapılacak.

TMSF'den yapılan açıklamada, Balkaner Grubu şirketlerinden Derby Lastik Fabrikası'nın Ticari ve İktisadi Bütünlüğü'ne bugün yapılan ihalede, Furkan Kırtasiye Sanayi ve Derby Konveyör Bant Sanayi ve Ticaret olmak üzere iki firmanın katıldığı belirtildi. Açıklamada, Furkan Kırtasiye'nin, 410 bin dolar, Derby Konveyör'in ise 750 bin doları teklif verdiği kaydedildi. Verilen tekliflerin, muhammen bedel olan 1 milyon 400 bin doların altında kaldığına işaret edilen açıklamada, pay aralığı 100 bin dolar olan ihalede katılımcıların artırımda bulunmaması nedeniyle ihalenin sona erdiği belirtildi.

İhalenin Fon Kurulu onayına sunulduğu bildirilen açıklamada, Kurul'un ihaleye pazarlıkla devam etme kararı alması durumunda, pazarlığın 19 Ocak 2007 tarihinde gerçekleştireceği vurgulandı.

Açıklamada, söz konusu ihalede, menkul mallar, markalar, ve bu varlıkların sözleşmelerinden doğan diğer tüm mal, hak ve varlıklardan oluştuğu kaydedildi. Açıklamada, fabrikanın, faaliyette olduğu dönemde vulkanize edilmiş kauçuktan mamul V–Kayışları ürettiği ve bu kayış tiplerinin sanayinin her kesiminde, tarımda ve otomotiv gibi sektörlerde çok geniş bir kullanım alanına sahip olduğu belirtildi. açıklamada, fabrikada, V-Kayışları dışında suni kösele olarak kullanılan kauçuktan oluşan ayakkabı tabanları ve kauçuk esaslı olmak üzere ayakkabı sektörüne yönelik yapıştırma ilaçları da üretilebildiğine işaret edildi. (ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title