Haberler

TMSF Başkanı ve Barlas Hakkında Suç Duyurusu

RTÜK Üyesi Sevinç; Gazeteci Mehmet Barlas'ın, TMSF Kontrolündeki Atv ile Sabah Gazetesine Geçişi Sırasında 'Görevi Kötüye Kullandıkları' İddiasıyla TMSF Başkanı Hakkında, Suç Duyurusunda Bulundu.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Üyesi Şaban Sevinç; Gazeteci Mehmet Barlas'ın, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) kontrolündeki ATV ile Sabah Gazetesine geçişi sırasında ''görevi kötüye kullandıkları'' iddiasıyla TMSF Başkanı Ahmet Ertürk, Sabah Gazetesi TMSF Tüzel Kişi Temsilcisi Mehmet Akif Yaşın ile Sabah Gazetesi Yazarı ve ATV Haber Sunucusu Mehmet Barlas hakkında, suç duyurusunda bulundu.

Sevinç'in suç duyurusu dilekçesinde, TMSF'nin, el konulan Sabah Gazetesi ve ATV'nin de içinde bulunduğu varlıkları ihaleyle Ahmet Çalık'ın Yönetim Kurulu Başkanı olduğu Turkuvaz Radyo Televizyon Gazetecilik ve Yayıncılık A.Ş'ye sattığını hatırlattı.

Gazeteci Barlas'ın çalıştığı Posta gazetesinden ayrılarak Sabah Gazetesine yazar, ATV'ye ise ana haber bülteni sunucusu olarak geçtiği belirtilen dilekçede, şunlar kaydedildi:

''RTÜK'ün bu satışı onaylamasının ardından TMSF 21 Şubat 2008'de toplanarak, ihaleyi kazanan Turkuvaz Radyo Televizyon Gazetecilik ve Yayıncılık A.Ş'ye, ihale bedeli olan 1 milyar 100 milyon doları ödeyip şirketleri teslim alması için 60 günlük süre vermiştir. Bu süre 21 Nisan 2008'de dolacaktır. Söz konusu ihaleyi kazanan şirket parayı ödemediği takdirde ihale iptal edilerek, Sabah ve ATV devlette kalmaya devam edecektir.''

Dilekçede, ''Sabah ve ATV henüz devletin malı niteliğinde, yani TMSF'nin elinde olduğu halde, sadece ihaleyi kazanan şirketin Yönetim Kurulu Başkanı sıfatı bulunan Ahmet Çalık'ın, Sabah-ATV bütçesinden Mehmet Barlas'a transfer parası ödettiği'' savunularak, bunun Türk Ceza Kanununa (TCK) aykırı olduğu ifade edildi.

İhale bedelinin henüz ödenmemesi nedeniyle Ahmet Çalık'ın, ''Sabah-ATV bütçesinden herhangi bir kişi ya da kuruluşa para ödenmesi için talimat veremeyeceğine'' yer verilen dilekçede, ''Buna rağmen, böyle bir kanunsuz talimatın verilmesi ve uygulanması, bu işlemi yapanlar için TCK karşısında sorumluluk doğurur'' denildi.

Dilekçede, ''TMSF Kanunu ile yönetmeliklerini ve Sabah-ATV Ticari ve İktisadi Bütünlüğü İhale Şartnamesi hükümlerini ihlal ettikleri'' iddiasıyla Ertürk, Yaşın ve Barlas hakkında TCK'nın ''görevi kötüye kullanmak'' suçunu düzenleyen 257. maddesi kapsamında kamu davası açılması talep edildi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title