Haberler

TMSF, 5 Finans Şirketini 4.2 Milyon YTL'ye Sattı

TMSF, Bugün Gerçekleştirdiği Açık Artırmada 5 Finans Şirketinin Satarak Toplam 4 Milyon 160 Bin YTL Gelir Sağladı. Fon, Yarın da 3 Faktoring Şirketini Açık Artırmaya Çıkaracak.

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) bugün yaptığı açık artırmada 5 finans şirketinin satışından toplam 4 milyon 160 bin YTL gelir elde etti.

TMSF, bugün K Finansal Kiralama A.Ş., İmar Finansal Kiralama A.Ş., Eti Finansal Kiralama A.Ş., Era Finansal Kiralama A.Ş., EGS Finansal Kiralama A.Ş.'nin iktisadi ve ticari bütünlüğünü satışa çıkardı.

TMSF'den yapılan açıklamaya göre, her birinin muhammen bedeli 45 bin YTL olarak belirlenen şirketlerden K Finansal Kiralama A.Ş. 860 bin YTL, Eti Finansal Kiralama A.Ş. de 1 milyon YTL bedelle bedelle Galip Öztürk'e, Era Finansal Kiralama A.Ş. 880 bin YTL bedelle Global Special Emlak ve Yat. A.Ş.'ye, EGS Finansal Kiralama A.Ş. 1 milyon 60 bin YTL bedelle Kobi Danışmanlık Hizm. A.Ş.'ye, İmar Finansal Kiralama A.Ş. de 360 bin YTL bedelle Global Special Emlak ve Yatırım A.Ş.'ye satıldı.

TMSF açıklamasında, bugün düzenlenen ihalelerde alınan tekliflerin tümünün muhammen bedeli geçmesi nedeniyle satışlarda, pazarlık aşaması olmayacağını, ihale sonuçlarının Fon Kurulu onayının ardından kesinlik kazanacağını bildirdi. Açıklamada, yarın Era Finans Factoring Hizmetleri A.Ş., Ulus Factoring A.Ş ve D Factoring A.Ş'nin de açık artırmaya çıkarılacağı kaydedildi. (ANKA)

(NUR/NB/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title